Sfantul Mucenic Caliopie

Sfantul Mucenic Caliopie Mareste imaginea.

Sfantul Caliopie a vietuit la sfarsitul secolului al III lea si inceputul secolului al IV lea. A fost unicul fiu al unui parinte de rang senatorial din Perga Pamfiliei. Din cauza persecutiilor impotriva crestinilor, mama sa l-a asezat intr-o corabie, i-a dat aur si l-a trimis in cetatea Pompeiopolis. Ajuns in aceasta cetate, refuza sa ia parte la o sarbatoare in cinstea zeilor. Motiv pentru care este dus la comandantul Maximus. Sfantul Caliopie va marturisi inaintea acestuia ca este crestin. Va fi supus la diferite chinuri, ca in cele din urma sa fie osandit la moartea pe cruce.

Cand a fost dus la locul rastignirii, mama sa a strecurat cinci bani mari de aur in mana calaului, spunandu-i sa-l aseze pe fiul ei cu capul in jos, nu in felul in care a stat Mantuitorul. Caliopie a fost rastignit cu capul in jos in Sfanta si Marea Zi Joi. A doua zi, cand au coborat de pe cruce trupul neinsufletit al Sfantului Caliopie, mama sa a cazut imbratisandu-l si a murit. Ei au luat mucenicia cu cinste in anul 304.

Tot astazi, facem pomenirea:

Sfantul Tihon, patriarhul Moscovei si luminatorul Americii de Nord, dupa cum este cunoscut, s-a nascut in ziua de 19 ianuarie 1865, in localitatea Toropet, aflata in apropiere de Pskov, in Rusia, si a trecut la cele vesnice in ziua de 25 martie 1925, in Moscova. Se credea ca cinstitele sale Moaste s-au pierdut definitiv, insa, in ziua de 19 februarie 1992, acestea au fost aflate intr-un loc ascuns din Manastirea Donskoy, aproape neatinse de stricaciune. In ziua de 5 aprilie 1992, ele au fost asezate in biserica manastirii, aproape de Sfantul Altar.

Citeste mai multe informatii despre Sfantul Tihon

- Sfantului Gheorghe, episcopul Mitilenei;
- Sfintei Mucenite Achilina si a doua sute de sfinti mucenici din Sinope.
- Sfantului Mucenic Rufin, diaconul;

Maine, facem pomenirea Sfintilor Apostoli Irodion, Agav, Ruf, Flegon, Asincrit si Hermas.

Calendar Ortodox

06 Aprilie 2023

Vizualizari: 30902

Voteaza:

Sfantul Mucenic Caliopie 5.00 / 5 din 7 voturi. 1 review utilizatori.

Cuvinte cheie:

Sfantul Mucenic Caliopie

Comentarii (1)

  • Lenuta-Oltita BulugheanaPostat la 2015-04-07 10:09

    Doamne Iisuse Hristoase ,Fiul lui Dumnezeu ,miluiește-ne pe noi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Afiseaza Calendarul Ortodox