Sfantul Mucenic Vasilisc

Sfantul Mucenic Vasilisc Mareste imaginea.

Sfantul Mucenic Vasilisc a fost nepotul Sfantului Mucenic Teodor Tiron. A trait in vremea imparatului Maximian (286-305). A fost ucis pentru ca a refuzat sa aduca jertfa idolilor si pentru arderea templului inchinat lui Apolon (Sfantul Vasilisc s-a rugat lui Dumnezeu, iar Acesta a trimis foc din cer si astfel a fost distrus templul si statuia idolului Apolon).

Troparul Sfantului Mucenic Vasilisc

Mucenicul Tau, Doamne Vasilisc, intru nevointa sa, cununa nestricaciunii a dobandit de la Tine, Dumnezeul nostru; ca avand puterea Ta pe chinuitori a invins; zdrobit-a si ale demonilor neputincioasele indrazniri. Pentru rugaciunile lui mantuieste sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Tot astazi facem pomenirea:

- Sfintilor Parinti de la Sinodul al II-lea ecumenic, de la Constantinopol, din anul 381 - Pe 22 mai, Biserica face pomenirea Sfinţilor Părinţi de la Sinodul al II-lea Ecumenic. Parintii Sinodu­lui II ecumenic de la Constantinopol (381), sub presedintia episcopului Nectarie al Constantinopolului, succesorul in scaun si la presedintia Sinodului al Sfantului Grigorie de Nazianz, au hotarat, cum se spune in canonul 1 al Sinodului, sa pastreze credinta celor trei sute optspre­zece Parinti adunati la Niceea si au anatematizat "tot eresul" adica toate fractiunile arienilor in frunte cu eunomienii, pe sabelieni, marcelieni, fotinieni, pe apolinaristi si pe pnevmatomahi. Sinodul al doilea Ecumenic a avut loc în anul 381, în Constantinopol și a fost convocat de Sfântul Împărat Teodosie cel Mare.

Citeste mai multe informatii despre Sfintii Parinti de la Sinodul al II-lea ecumenic, de la Constantinopol, din anul 381

in aceasta zi facem pomenirea:

- Sfantului Mucenic Marcel;
- Sfantului Ioan Vladimir, cneazul Serbiei;
- Sfantului Pavel din Peloponez;
- Sfantului Mucenic Codru;
- Sfintei Mucenite Sofia, doctorita;
- Sfantului Sfintit Mucenic Zaharia de la Prusa.

Maine, facem pomenirea Sfantului Cuvios Mihail Marturisitorul

Calendar Ortodox

22 Mai 2023

Vizualizari: 24301

Voteaza:

Sfantul Mucenic Vasilisc 5.00 / 5 din 4 voturi. 1 review utilizatori.

Cuvinte cheie:

Sfantul Mucenic Vasilisc

Comentarii (1)

  • simona turkPostat la 2015-05-22 11:32

    Sfinte mare mucenic Vasilisc izbaveste-ne pe noi de toti vrajmasii vazuti si nevazuti si inalta rugaciunile tale catre Domnul Dumnezeu ca sa ierte pacatele noastre,ale tuturor! Amin!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Afiseaza Calendarul Ortodox