Lasatul secului pentru Postul Adormirii Maicii Domnului; Sfantul Valentin; Sfintii Apostoli Sila, Silvan, Crescent, Epenetos si Andronic

Lasatul secului pentru Postul Adormirii Maicii Domnului; Sfantul Valentin; Sfintii Apostoli Sila, Silvan, Crescent, Epenetos si Andronic Mareste imaginea.

Sfantul Valentin


In fiecare an, la data de 30 iulie, Biserica Ortodoxa Romana face pomenirea unui ales apologet al valorilor moralei crestine. Este vorba de Sfantul Sfintit Mucenic Valentin, episcopul Umbriei. Martirizat la Roma in a doua jumatate a secolului al treilea, el a ramas in constiinta Bisericii lui Hristos ca vindecator al celor bolnavi si sfant al iubirii crestine si al familiei. In plina zi de sarbatoare, Sfantul Valentin ii binecuvanteaza pe credinciosii romani, o particica din sfintele sale moaste fiind depuse in Biserica Delea Noua, din Bucuresti.

Mai multe informatii despre Sfantul Valentin

Sfintii Apostoli Sila, Silvan, Crescent, Epenetos si Andronic
au facut parte din numarul celor 70 de Apostoli ai lui Hristos.

Sfantul Sila a fost trimis de la Iersualim la Antiohia, impreuna cu Pavel si Barnaba, ca sa lamureasca disputa legata de taierea imprejur: daca trebuie sau nu sa fie taiati imprejur cei care vin la credinta in Hristos. Sfantul Sila a fost hirotonit episcop al Corintului.

Sfantul Silvan a fost episcop al Tesalonicului si a primit multe chinuri pana la trecerea sa la cele vesnice.

Sfantul Crescens a fost mai intai impreuna-lucrator cu Sfantul Apostol Pavel (II Timotei 4: 10), iar apoi Episcop in Galatia si misionar in Galia, unde a primit moartea muceniceasca in vremea imparatului Traian.

Sfantul Epenetos este pomenit in Epistola catre Romani a Sfantului Apostol Pavel (16: 5) si a fost Episcop in Cartagina.

Sfantul Andronic, care a fost Episcop al Pannoniei (Romani 16: 7) si a vestit invatatura lui Hristos in Italia.

Tot astazi, facem pomenirea:
- Sfintei Mucenite Iulita din Cezareea;

Maine, serbam Inaintepraznuirea scoaterii Sfintei Cruci.

Sursa:CrestinOrtodox.ro

Calendar Ortodox

09 Noiembrie 2023

Vizualizari: 30900

Voteaza:

Lasatul secului pentru Postul Adormirii Maicii Domnului; Sfantul Valentin; Sfintii Apostoli Sila, Silvan, Crescent, Epenetos si Andronic 5.00 / 5 din 3 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Afiseaza Calendarul Ortodox