STAPANIREA UNUI TINUT BISERICESC DUPA DREPTUL DE STAPANIRE NASCUT DIN 3 ANI DE CARMUIRE. (PRESCRIPTIA JURISDICTIEI DUPA TREI ANI) - 119 Cartag.

Asijderea s-a hotarat ca, daca cineva dupa emiterea legilor ar converti vreun loc la unitatea catoliceasca si daca l-ar detine pe acela trei ani fara sa-l pretinda cineva, de aici sa nu se mai ceara de la el, chiar daca in cursul celor trei ani exista un episcop care avea dreptul sa-l ceara, dar s-a linistit; iar daca nu a existat un astfel de episcop, sa nu se hotarasca in Condica; ci cand locul cel vaduvit va primi episcop, sa-i f e lui ingaduit a-l cere in curs de trei ani de la acea zi. Tot asa, daca vreun episcop s-ar intoarce din partea lui Donat la biserica cea catoliceasca, sa nu se hotarasca iu condica in timpul hotarat, ci din ziua in care s-a intors sa aiba dreptul a cere in curs de trei ani locurile care se cuvin scaunului sau.

15 Mai 2009

Vizualizari: 106

Voteaza:

STAPANIREA UNUI TINUT BISERICESC DUPA DREPTUL DE STAPANIRE NASCUT DIN 3 ANI DE CARMUIRE. (PRESCRIPTIA JURISDICTIEI DUPA TREI ANI) - 119 Cartag. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE