Vestea cumplita a cernit cu jale brazii Carpatilor


Vestea cumplita a cernit cu jale brazii Carpatilor

Va comunic mesajul "Forumului Civic al Romanilor din Harghita si Covasna", privind greaua pierdere pe care o suferim cu totii prin savarsirea din viata pamanteasca a Preafericitului Parinte Teoctist. Dumnezeu sa-l odihneasca alaturi de Sfintii Ocrotitori ai Neamului Romanesc!

Vestea cumplita a savarsirii din viata pamanteasca a Preafericitului  nostru Parinte Teoctist Arapasu a cernit cu jale brazii Carpatilor de Curbura si a intristat adanc sufletele tuturor romanilor din tinuturile Covasnei si Harghitei.

Durerea marii pierderi a Bunului Parinte se amesteca in inimi cu recunostinta vie pentru purtarea de grija si ravna pe care Preafericirea Sa le-a revarsat cu iubire, credinta si intelepciune asupra fiilor sai duhovnice sti de sub poalele Carpatilor, aflati in suferinta, amaraciune si lupta continua pentru a-si putea pastra fiinta nationala si credinta stramoseasca.

In constiinta noastra si a generatiilor viitoare, Preafericitul Parinte Patriarh Teoctist va ramane personalitatea care, in contrast cu liderii laici ai politicii vremii, a marcat pozitiv aceste doua decenii tulburi din Istoria Neamului Romanesc, patriotul luminat care nu doar prin vorbe ci prin fapte ziditoare, cu curaj, demnitate si intelepciune, a aparat si intarit neamul romanesc si credinta strabuna, ingrijindu-se de toti fiii neamului sau, fara sa-i uite pe cei aflati in suferinta

pentru limba si credinta lor, dinlauntrul si din afara hotarelor Romaniei.

Noi cei de-acum si generatiile viitoare de covasneni si harghiteni vom ramane vesnic recunoscatori Preafericitului Parinte pentru lucrarea dumnezeiasca de infiintare si sprijinire a Episcopiei Ortodoxe Romane a Covasnei si Harghitei si pentru ca prin harul divin ni l-a daruit ca

Intaistatator pe Prea Sfintitul Parinte Ioan Selejan, Omul lui Dumnezeu care a sfintit aceste locuri, rezidind trainic sfintele altare ale bisericilor daramate si profanate si reaprinzand in sufletele noastre taria credintei si lumina sperantei.

Ramas bun, Prea Bunule Parinte. Inalta-Te cu ingerii spre Lumina Invierii, insotit de rugaciunile noastre fierbinti catre Dumnezeu pentru vesnica odihna alaturi de sfintii ocrotitori ai Neamului Romanesc.

Sf. Gheorghe, 2 august 2007

av. IOAN SOLOMON, presedinte

Carti Ortodoxe

Cuprins