Rugaciunea bolnavului pentru cei ce-l ingrijesc


Rugaciunea bolnavului pentru cei ce-l ingrijesc

Doamne, Dumnezeule al milei si al indu­ra­ri­lor, trimite harul Tau cel sfintitor peste doctorii care ma ingrijesc si peste ajutoarele lor, aco­perindu-i cu harul Tau ca un bun si iubitor de oameni.
Calauzeste-i Tu, Doamne, in tot ceea ce vor sa faca spre binele meu. Sa nu sufar cum a suferit fe­meia care avea curgere de sange de doi­spre­zece ani, fara a primi ajutor de la doctori, ci sa pri­mesc vindecarea de bolile mele. Sa nu se adauge durere peste durerile mele, din neprice­perea lor sau din lucrarea celui rau, ci sa dobandesc sa­na­ta­tea mult dorita. Nu in mainile lor este viata mea, Iubitorule de oameni, ci in mai­nile Tale.

Ma aflu, Doamne, ca cel cazut intre talhari, din pricina suferintei care ma apasa. Ras­pla­teste, Dumnezeule, tot binele pe care mi-l fac doc­torii, daruindu-le intelepciune, sanatate tru­peasca si sufleteasca si tot lucrul bun pe care ei il cer de la Tine.

Rasplateste, Dumnezeul nostru, toata dra­gos­tea pe care mi-o arata fratii mei in Hristos care ma cerceteaza, inmultind binecuvantarile Tale in casele lor. Sa fie pentru ei boala mea prilej de a lucra cele bune, ca sa se vadeasca astfel in ini­mi­le lor iubirea pe care ai cerut-o celor ce Te urmeaza.

Nu este porunca mai mare decat porunca de a Te iubi pe Tine si de a-i iubi pe semenii nostri. Intareste-ma, Dumnezeule preaslavite, ca va­zand iubirea pe care mi-o arata sa ma rog ca nici unul din ei sa nu cada in cursele vrajmasului, ci sa mearga cu toti pe calea mantuirii.

Doamne, Dumnezeule al parintilor nostri, daca norii deznadejdii si ai singuratatii se vor abate asupra sufletului meu, atunci trimite-mi Tu frati care sa ma cerceteze si sa mangaie sufletul meu. Ca vazand grija lor pentru mine, pa­ca­to­sul, sa Iti multumesc Tie, Celui Care prin pro­nia Ta cea dumnezeiasca porti de grija robilor Tai, si sa Te laud si sa Te slavesc in vecii vecilor. Amin.