Nota editorului:

Cartea de fata poate parea extremista, datorita faptului ca abordeaza prea negativist problematica atat de delicata a avantajelor si dezavantajelor folosirii Internetului. Totusi, are valoare prin faptul ca nu e o tratare rece, de tip stiintific, ci este o marturie directa a unui om care s-a imbolnavit la un moment dat de virusul "Internet".

O prima observatie ar fi ca poate se simtea nevoia unei bibliografii mai largi, care sa ofere o argumentare mai vasta si mai putin subiectiva. Cu toate acestea, consideram ca o astfel de carte umple un gol pe piata de carte religioasa din Romania. Ar trebui sa existe mai multe materiale pe aceasta tema. Si, chiar daca ar exista, totusi cartea de fata nu ar ramane fara roada. Pentru ca exista o categorie de cititori pe care carti documentate, dar greoaie, nu ii prea intereseaza, chiar daca ar fi mai convingatoare. Acestia au nevoie de o hrana mai usoara, si tocmai de ei tinem seama cand tiparim cartea de fata.

Nadajduim ca acest debut al lui Cristian Serban sa fie urmat si de alte volume. Responsabilitatea de autor este o cruce grea, pe care ii dorim sa o poarte cu vrednicie.