Diferite sfaturi


Diferite sfaturi

Cat ati cheltuit cu trenul, cat ati cheltuit cu autobuzul, cat ati venit pe jos, ingerul Domnului v-a numarat pasii, i-a cantarit si i-a masurat, ca acesti pasi nu i-ati facut catre crasma si catre nunti cu lautari, ci catre sfintele manastiri, ca sa vedeti o slujba frumoasa, sa auziti un cuvant si sa va spovediti, mama.

Iata ce este. Cand s-a trezit copilasul tau, esti mama si tata, ia si invata-l sa faca Sfanta Cruce dreapta, invata-l Tatal nostru. Pe urma invata-l Crezul, Simbolul nostru de credinta niceo-constantinopolitan, de la anul 325. Dreapta credinta este pecetluita de primele doua Sinoade ecumenice, unde a fost Sfantul Grigorie Bogoslovul. Si Crezul ortodox este aprobat de toate Sinoadele ecumenice, pana in zilele noastre. Noi am avut o singura credinta in Europa pana in 1054. Pana atunci n-au existat catolici sau protestanti. Ortodocsi eram toti in toata lumea. Acum catolicii au cedat in favoarea noastra vreo 13 puncte, sa se apropie de noi. Mai sunt zece. Si din cele 10 cel mai greu este Filioque. Este o chestiune dogmatica. Ei spun ca Duhul Sfant purcede si de la Tatal si de la Fiul, ceea ce este foarte greu. Atunci faci Treimea patrime. Sfantul Ioan Evanghelistul spune clar insa ca Duhul Sfant purcede de la Tatal si este trimis in lume prin Fiul.

Catolicii ar vrea sa se uneasca cu noi, ca vad greseala care a fost; ca de cand s-au despartit de noi, s-au facut atatea erezii. Mai ales de la protestanti, ca protestantii s-au rupt de catolici la 1516, cu Martin Luther, cu Calvin, cu Hus, cu Zwingli si cu ceilalti reformatori din secolul XVI.

Deci, daca vreti sa fiti adevarati fii ai Bisericii Ortodoxe, nu primiti sa stati de vorba cu sectarii, nu primiti carti de la ei. Ca acesti crestini lepadati de Biserica si hulitori de Dumnezeu, care vin din Apus, vor sa ne strice si credinta si neamul si unitatea noastra nationala. Sa tineti minte ! Suntem fii ai tarii romanesti si fii adevarati ai Bisericii Ortodoxe ! Nu avem nimic cu antihristii aceia care sunt impotriva Sfintei Cruci, impotriva Sfintelor Icoane. Apoi, acum la sfarsitul lumii o sa apara hristosi mincinosi si prooroci mincinosi sa insele lumea. Slugile lui Antihrist.