Vorbirea lui Dumnezeu cu noi


Vorbirea lui Dumnezeu cu noi

Ia sa-mi spuneti mie, unde erati acum 100 de ani ? Dar peste 100 de ani, unde o sa fiti ? Ia spuneti-mi, unde ? Trupul merge in pamant, de unde a fost luat, dar sufletul unde merge ? Ati auzit ce spune Mantuitorul in Evanghelie ?Voi nu stiti de unde veniti si unde mergeti. Eu stiu de unde vin. Vin de la Tatal si merg la Tatal. Noi pe pamant suntem intr-o trecere, intr-o vizita foarte, foarte scurta, mama.

Vezi ? A trait Adam 930 de ani, si la moartea lui a venit Arhanghelul Mihail din cer, unul din cele sapte duhuri; si l-a intrebat, cand se muncea cu moartea : " Adame, Adame, cum ti s-a parut viata ? " " Asa, Doamne, cum as intra pe o usa si as iesi pe cealalta ". Dupa 930 de ani ! Dar la noi ce-i viata ? Nu auziti ce suntem noi ? Si cine poate sa ne spuan noua mai adevarat si mai sfant si mai vrednic de incredere, ca Cel ce ne-a facut ? Auzi ce spune Duhul Sfant, Care a zidit toate cele vazute si nevazute : Omul ca iarba, zilele lui ca floarea campului, asa vor inflori.

Vezi o fetita mica, o floricica, un baietel. A crescut mai mare, o floare mai mare. S-a casatorit, incepe a se vesteji incet, incet. Gata, apare un par carunt. Acesta este semn de plecare. Toamna vietii. cand ti-a a parut parul carunt ii gata, toamna vine. Vine moartea si plecam la vesnicie !

Dar cati mor inaintede a imbatrani ? Daca moartea ar veni sa ne ia numai de la 80 de ani inainte, atunci poti zice : " Stai, mai, mai este de treaba !" Dar vezi ca Mantuitorul ne-a inarmat cu o arma pentru toate veacurile, cand a zis asa : Privegheati si va rugati, ca nu stiti ziua si ceasul intru care Fiul Omului va veni ! Nu stim cand plecam. Ca altul pleaca copil, altul tanar, altul mai batran. La unul se intampla moartea intr-un accident, la altul dintr-un cutremur, sau vine un junghi peste noapte si gata. Numai Cel de Sus stie toate ! De aceea totdeauna trebuie sa fim pregatiti.

Hristos a spus : Vremile si anii le-a pus Tatal intru a Sa stapanire. Nimeni nu poate porunci sa fie soare sau vant sau ploaie sau furtuna sau viscol. Tatal ! In mana Lui sunt toate. Si la voia Lui. Vorbeste cu noi. Ati vazut ce spune Mantuitorul in Sfanta Evanghelie ? Cand predica Mantuitorul in Palestina, s-a prabusit un turn in Siloam. Siloamul este un mic lac in marginea Ierusalimului. S-a prabusit un turn mare si a omorat odata 18 oameni. Si ei i-au spus : " Uite, Doamne, ce s-a intamplat !" Mantuitorul le-a zis : Ce credeti voi ? Aceia peste care a cazut turnul in Siloam, sunt cei mai pacatosi oameni din lume ? NNu !

Dar zic voua : de nu va veti pocai, toti asa veti pieri. Pilda pentru noi.

Au venit din Banat vreo trei familii. Au fost 30 de cutremure pana acum in Banat. Se cutremura, se cutremura si sta; numai ce vezi la trei zile alt cutremur. Toate vorbesc cu noi. Toate. Ca Dumnezeu asa vorbeste cu noi. Este prea mare sa vorbeasca altfel. Arata ca in mana Lui sunt si cutremurele si toate. Nu zice in Psaltire ? Cel ce asculta spre pamant , si-l face pe el de se cutremura. Cel ce se atinge de munti, si fumega.

Sa va pazeasca Preasfanta Treime si Maica Domnului pe toti si pe toti sa va duca Bunul Dumnezeu la Rai ! Pe voi, pe neamurile voastre, pe copilasii vostri. Si tare as dori sa ne intalnim la Rai, daca o fi mila Domnului !

Paziti-va, mama ! Privegheati si va rugati, ca nu stim ziua nici ceasul ! Ai vazut ce spune Duhul Sfant despre om : Omul desertaciunii s-a asemanat, zilele lui ca umbra trec. Si in alta parte : Zilele mele ca umbra s-au plecat, si eu ca iarba m-am uscat. Ca s-au stins ca fumul zilele mele. Si Apostolul Iacob zice : Ca un abur s-a stins viata mea.

Dumnezeu ne-a dat viata, dar s-o intrebuintam bine, ca de la viata asta sa mergem la viata cea vesnica si sa ne bucuram in vecii vecilor. Nu, Doamne fereste, sa ne luam dupa desertaciunile lumii acesteia si sa cada cineva in iad ! Amintiti-va de calugarul Andrei, care a stat un ceas in iad si i s-a parut 300 de ani.

Dar ce va spun, mama ? Nu vedeti ca nu putem rabda o impunsatura de ac, o scanteie ? Vai de mine si de mine. Dar acolo ! Daca ar fi chinurile pe o mie de ani. Dar nu, ci in veacul veacului. Sa aveti mare frica de Dumnezeu.

Sa ne intrebam totdeauna : " Oare ce vorbesc eu Ii place lui Dumnezeu ? Oare ce vreau eu sa fac acum, Ii place lui Dumnezeu ? Oare ce gandesc eu acum Ii place lui Dumnezeu ?" Constiinta iti spune : " Da " sau " Nu ".

Sa fiti marturisiti curat in fiecare post. In postul mare de doua ori, la inceputul postului si la sfarsit. Si in postul Craciunului tot asa. Sfantul Ioan Gura de Aur auzi ce spune : " De este cu putinta, o crestine, in fiecare ceas sa te spovedesti ". Pentru ca in fiecare minut si in fiecare clipa gresim lui Dumnezeu.