Cuvant inainte


Genetica si evolutionism

Cuvant inainte

In anul 1859, cercetatorul britanic Charles Darwin lansa o teorie care incerca sa explice originea speciilor de plante si animale altfel decat prin creatie. Conform acestei teorii speciile ar evolua in mod natural unele din altele, de la forme mai simple la forme mai complexe, si astfel ar fi luat nastere toate vietuitoarele existente astazi, inclusiv omul, despre care se afirma ca ar proveni dintr-o specie de maimuta.

Aceasta teorie nu a fost demonstrata niciodata, dar unele partide politice, fiind interesate mai ales de aspectul moral al problemei (daca omul se trage din maimuta atunci suntem liberi sa ne comportam ca animalele), au preluat ideea si au reusit sa o impuna ca teorie oficiala. Astfel s-a ajuns ca in toate scolile din tarile guvernate de asemenea partide, sa se invete ca omul se trage din maimuta.

Multa vreme am crezut si eu ca asa stau lucrurile, deoarece asa invatasem la scoala, dar, atunci cand am inceput sa studiez mai serios problema, am descoperit numeroase probe care demonstrau netemeinicia teoriei evolutioniste. In cele din urma a trebuit sa accept faptul ca omul nu se poate trage din maimuta, ca exista un Dumnezeu care a creat lumea si deci ca teoriile materialiste in care crezusem pana atunci erau false.

Un timp nu am publicat nimic pe aceasta tema si poate ca nu as fi facut-o nici acum dar, vazand ca in scolile din Romania continua sa se predea minciuna evolutionista chiar si dupa mai bine de un deceniu de la caderea regimului comunist, am considerat ca nu mai trebuie sa tac. De aceea m-am decis sa scriu aceasta carte, in care voi incerca sa prezint cateva din argumentele stiintifice care m-au convins sa trec de la ateism la credinta.

Dat fiind ca genetica ofera multe argumente de acest fel, ma voi referi in primul rand la ele, iar pentru ca aceasta carte sa poata fi inteleasa si de nespecialisti, voi incerca sa expun faptele la un nivel cat mai accesibil, fara a altera totusi corectitudinea informatiei stiintifice.