Cuvant inainte

Cartea de fata, intitulata "Ortodoxia si religia viitorului", pe care o publicam in traducere romaneasca, a fost scrisa in anul 1972, de Ieromonahul Serafim Rose (+1982), vestit ascet si scriitor bisericesc, vietuitor din obstea Manastirii Sfantul Paisie din nordul Californiei.

 

Fara indoiala, cartea a fost scrisa pentru spatiul american, lipsit de traditie si cultura patristica, cu o populatie foarte variata, etnic si religios, lovita de tot felul de rivalitati si framantari sectare, crestine si necrestine furibunde, duse uneori pana la crima.

 

Inca de la inceput, cartea a avut un larg ecou in lumea crestina ortodoxa din Statele Unite ale Americii, prin faptul ca dezvaluie, cu numeroase argumente biblice si stiintifice, prozelitismul religios de toate nuantele, care a gasit un teren prolific intr-o tara atat de vasta, cu cel mai mare numar de confesiuni, secte si grupari religioase din toata lumea.

 

Autorul a urmarit, in general, doua aspecte principale.

 

Intai, studierea si analiza exacta a fenomenului religios autohton, in contextul conglomeratului multinational specific.

 

Al doilea, constatarea unui crud adevar, ca majoritatea gruparilor crestine neoprotestante, ca si a celor necrestine, de origine oriental-asiatica, actioneaza si fac prozelitism sub influenta mascata a duhurilor rele, demonice, fapt care tulbura mult si da de gandit oricarui crestin adevarat, care crede cu tarie in Hristos.

 

Intre acestea sunt amintite atat organizatiile asiatice pagane, de tot felul, mai ales cele hinduse, budiste, yoghine, zen si meditatie transcedentala, care actioneaza cu forte satanice oculte, ca: vrajitorie, magie, ocultism, hipnoza, bioenergie, satanism etc., cat si gruparile sectare neoprotestante, cu tot felul de aberatii religioase.

 

Toate impreuna urmaresc un singur scop: indepartarea crestinilor de la Biserica Ortodoxa Apostolica si realizarea unei religii sincretiste universale, numita si "Noua Era", care va trebui sa cuprinda toate confesiunile crestine si necrestine, in perspectiva asteptarii unui nou "Mesia", care va fi, desigur, Antihrist, cum citim in Sfanta Scriptura.

 

Autorul acestei carti, fiind un suflet luminat si devotat lui Hristos, trage un puternic semnal de alarma in America, ale carui ecouri au ajuns si in Europa, prin traducerea acestei lucrari in cateva limbi de mare circulatie.

 

Desi in spatiul balcanic ortodox nu se intalnesc atatea grupari si organizatii sectare neoprotestante si oriental pagane; ca in America de Nord, totusi asaltul sectar de toate nuantele din ultimii ani atrage atentia tuturor.

 

Aceasta ne-a obligat si pe noi sa traducem cartea de fata a Parintelui Serafim Rose, pe care o consideram cea mai buna, fiind bine documentata si mai realista in - ceea ce priveste prozelitismul religios actual si scopul lor ascuns, demonic, de distrugere a Bisericii vii, intemeiata de Hristos prin Sfintii Apostoli si a moralei evanghelice traditionale - sacre, pentru a semana in locul Ortodoxiei, apostazia, ateismul, haosul, satanismul, sincretismul religios, crima, violenta, pornografia, homosexualitatea, sinuciderea, sectarismul de tot felul, ura, moartea fara Dumnezeu si osanda vesnica.

 

Or, nu putem accepta ca puterile iadului si ale intunericului sectar si pagan sa se instaureze in tarile noastre ortodoxe bimilenare. Si credem cu toata taria ca Iisus Hristos, Mantuitorul lumii, pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Sale si ale tuturor sfintilor Sai, nu ne va lasa biruiti de puterea si armele satanei, caci Insusi El a zis Sfantului Apostol Petru: ...Pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea, si portile iadului (gurile sectarilor) nu o vor birui. (Matei 16,18)

 

Asa cum a rezistat Ortodoxia in timpul marilor persecutii pagane din primele secole; cum a iesit biruitoare in fata marilor eresuri, care au tulburat Biserica lui Hristos peste o mie de ani; cum am supravietuit in fata marilor migratii pagane din rasaritul asiatic si in fata imperiului otoman cotropitor, ca si in fata comunismului satanic din secolul nostru, avem toata speranta ca vom rezista si de acum inainte, cu puterea si harul lui Hristos

 

Razboiului nedeclarat al gruparilor religioase, crestine si necrestine, al satanismului si al fortelor oculte de tot felul, au un singur scop: nimicirea Ortodoxiei si a trairii duhovnicesti in Hristos, folosind toate armele intunericului, pregatind astfel venirea lui Antihrist.

 

Aceasta carte se adreseaza in special intelectualilor si tinerilor, studenti si adolescenti, care sunt cel mai afectati de practicile demonice, paranormale, fie din curiozitate, fie din mandrie, fie din lipsa de educatie religioasa, dupa atatia ani de ateism si dezamagire.

 

Lor le recomandam in primul rand aceasta carte, pentru a cunoaste adevarul despre secte si practicile orientale si a nu le cadea prada din nestiinta. Caci se stie ca nu putini tineri si chiar intelectuali practica yoga, spiritism, ocultism, magic, vrajitorie, satanism etc., renuntand la biserica, la rugaciune, la Sfanta Liturghie, la traditia patristica ortodoxa si la bucuria invierii in Iisus Hristos.

 

Toti acesti fii ai Bisericii Ortodoxe si ai Neamului trebuie salvati, trebuie reintorsi in sanul Ortodoxiei si in bratele lui Hristos. Suntem incredintati ca aceasta carte are darul de a descoperi adevarul despre aceste secte si "miscari" satanice, si poate contribui nu putin la recuperarea tineretului afectat din zilele noastre.

 

Pentru a birui in aceasta grea lupta profetita de Insusi Hristos, trebuie sa ne inarmam cu toate armele Duhului Sfant, care sunt: dreapta credinta ortodoxa, rugaciunea neincetata acasa, pe cale si la biserica; postul, deasa spovedanie, impartasania regulata, ascultarea de duhovnic, citirea cartilor sfinte, milostenia, viata crestina curata, ascultarea, smerenia, cinstirea Sfintei Cruci, si, mai ales, trairea in iubire si iertare, in numele lui Iisus Hristos, Care a spus Sfintilor Apostoli si prin ei noua tuturor:

Indrazniti, Eu am biruit lumea! (Ioan 16,33)

 

REDACTIA

 

Acum poti cumpara carti pentru sufletul tau de pe CrestinOrtodox.ro