IEROMONAHUL IGNATIE RADULESCU


IEROMONAHUL IGNATIE RADULESCU - Manastirea Sfantul Sava-Betleem


(+ 1940)

 

Acest parinte iubitor de Hristos era de loc din judetul Prahova, iar cu metania din Manastirea Sinaia. Aici a stat sub ascultare peste 20 de ani, petrecand in placere de Dumnezeu si invrednicindu-se de darul preotiei. Apoi, dorind sa se inchine la Mormantul Domnului, in anul 1925 a plecat la Sfintele Locuri si a ramas in Manastirea Sfantul Sava din pustiul Iudeii. Acolo se nevoiau inca doi calugari romani, rabdand impreuna lipsa, arsita si strainatatea.

 

Mai tarziu, afland in apropiere o pestera, parintele Ignatie s-a retras la pustie, savarsind sapte ani deplini in aspra osteneala pustniceasca. Iar nevo- inta, lacrimile si ispitele de la diavoli pe care le-a rabdat acolo, singur Dumnezeu le stie. Deci, intorcandu-se din nou in lavra, s-a imbolnavit si a zacut cinci ani in chilie, fiind ingrijit de ierodiaconul Veniamin Trifan, fost vietuitor in Schitul Buluc din judetul Vrancea.

 

Spuneau parintii ca uneori iesea batranul in usa chiliei si privea spre turnul din afara, unde poposeau pelerinii, dorind sa vada vreun roman din tara. Dar pentru dragostea lui Hristos rabda barbateste, atat boala, cat si strainatatea.

 

Intr-o zi a chemat la sine pe ucenicul sau si i-a zis:

 

- Parinte Veniamin, sa fii binecuvantat de Dumnezeu si de mine! Domnul sa-ti rasplateasca dragostea cu care m-ai ingrijit!

 

Apoi s-a luminat si s-a veselit la fata si indata si-a dat duhul.

Carti Ortodoxe

Cuprins