PROTOSINGHELUL CALISTRAT BOBU


PROTOSINGHELUL CALISTRAT BOBU - Minastirea Vasiova - Banat

(1900-1975)

Protosinghelul Calistrat a fost un vestit preot misionar in Banat. Era de loc din Burdujeni-Suceava, iar cu metania din Minastirea Sihastria, in anul 1925 a luat jugul lui Hristos, iar in anul 1931 s-a invrednicit de darul sfintei preotii. Si a savirsit cele sfinte in Minastirea Sihastria cu multa osirdie si frica de Dumnezeu timp de 12 ani.

In anul 1942 este trimis preot misionar in Banat. Aici a infiintat o noua asezare calugareasca - minastirea de maici Timiseni (1945) si a innoit viata duhovniceasca in minastirile Saraca, Partos si Vasiova.

Timp de 33 de ani, parintele Calistrat a fost o faclie mereu aprinsa pentru calugarii si credinciosii din Banat. Un adevarat pastor, duhovnic si parinte pentru toti. Cel mai mult iubea biserica si rugaciunea. Ziua si noaptea zabovea in fata Sfintului Altar. Savirsea dumnezeiasca Liturghie cu bucurie si cutremur, spovedea si mingiia pe oameni, marturisea si apara dreapta credinta si se ruga pentru toti.

Pentru smerenia si blindetea inimii lui a primit de la Dumnezeu darul vindecarii si al izgonirii duhurilor necurate dintre oameni. Ca nu putini din cei care alergau la el primeau sanatate si mingiiere. Pentru aceea credinciosii din partea locului il cinsteau ca pe un adevarat parinte duhovnicesc al Banatului.

In primavara anului 1975, protosinghelul Calistrat s-a savirsit cu pace in ziua Sfintelor Pasti si a fost ingropat alaturi de biserica Minastirii Vasiova.

Carti Ortodoxe

Cuprins