15 noiembrie 1946

Multumita lui Dumnezeu ma aflu sanatos si nu trebuie sa ma duc la doctor. Munca nu-mi pune probleme; dupa mese ma duc sa lucrez in padure cam doua ore si jumatate; adun crengi si le pun gramada. Este folositor atat pentru suflet, cat si pentru trup!

N. si cu tine sunteti deosebite si de aceea inima ta nu incearca atractie fata de a ei. Dumnezeu este unul, dar multe sunt caile ce duc la El. Fiecare merge pe calea lui.

Ii multumesc lui N pentru rugaciunea ei de copil.Rugaciunea copiilor ajunge repede la Dumnezeu. Imi aduc aminte cantecul ei si povestea preotului sfant. Caracteristica copiilor este simplitatea, sinceritatea si firescul. Dumnezeu intr-adevar ne-a poruncit sa fim copii, si aceasta trasatura de caracter se regaseste la toti ascetii.

Daca te vei cerceta cu atentie, te vei vedea mai rea decat toti si, chiar daca vei fi laudata, aceasta nu-ti va fi daunator; in fapt, oamenii, cu exceptia celor ce duc o viata duhovniceasca, nu tin seama decat de exteriorul persoanei si nu privesc inauntru.

Pana in clipa mortii, rugaciunea solicita o lupta. Este bine ca aspiri spre rugaciune.

Dumnezeu sa va ajute! Nu stinge Duhul!