PENTRU SFANTUL CE ARE POLIELEU, DE SE VA INTAMPLA DUMINICA

Capitolul  6 

PENTRU  SFANTUL  CE  ARE  POLIELEU,  DE  SE  VA INTAMPLA DUMINICA

Simbata seara la Vecernia  mica, cantam dupa  cum s-a scris  mai inainte pentru duminica  ce are Sfant cu priveghere (pag...)La  Vecernia  cea  mare,  dupa  Catisma;  La  Doamne,  strigat-am...  Stihirile Invierii  pe  trei  si  a Rasaritului  una  si  ale Sfantului  sase Slava...  a  Sfantului  Si  acum...  a  Nascatoarei  cea  dintai  a  glasului.  Urmeaza Vohodul, Prochimenul zilei si Citirile Sfantului pe trei. La Litie, Stihira Hramului si Stihirile Sfantului, daca are: Slava... a Sfantului Si acum... a Nascatoarei pe glasul Sfantului. La Binecuvantarea painilor Troparul: Nascatoarei de Dumnezeu fecioara... (de doua ori).

La Utrenie, La Dumnezeu este Domnul..., Troparul Invierii (de doua ori), Slava... a Sfantului Si acum... a Nascatoarei Invierii dupa glasul Troparului Sfantului. Dupa Catisme, Sedelnele Invierii si cu Stihirile Nascatoarei lor si se citeste din Evanghelie. Polieleul se pune al Sfantului. Troparele: Soborul ingeresc.... Ipacoii al glasului si Sedelnele Sfantului, amandoua cate o data, Slava..., Sedealna Sfantului si dupa Polieleu, Si acum... a Nascatoarei.

Si Sinaxarul Sfantului, Antifoanele glasului si Prochimenul. Evanghelia Invierii, apoi invierea lui Hristos, Psalmul 50, Stihirea Invierii, Canonul Invierii cu Irmosul pe patru si al Crucii Invierii tot pe patru si al Nascatoarei tot pe patru, si al Sfantului se pune pe sase. Iar daca are Sfantul patru canoane. Amandoua canoanele se pun pe opt, iar al Crucii Invierii nu se mai pune. Dupa   Cantarea a treia se pune Condacul, Irmosul si Sedealna Sfantului (de doua ori), Slava... a Sfantului Si acum... a Nascatoarei si Citirea (Sinaxarul). Dupa Cantarea a sasea, Condacul Invierii si Icosul se citeste Sinaxarul. La Cantarea a opta cantam: Ceea ce esti mai cinstita..., apoi Svetilna Invierii: Slava... a Sfantului Si acum... a Nascatoarei Invierii a glasului de rind. La Laude, se pun Stihirile Invierii Glasului pe patru si ale Sfantului tot pe patru si Stihirile lor de la Vecernie, Slava... Stihira Evangheliei  Si acum... Preabinecuvintata esti...  Are Doxologie  mare  apoi  Troparul  numai  al  Invierii,  Evangheliile  si  Otpustul,  apoi  iese  preotul  si  spune Cuvantul de invatatura si se incepe Ceasul intai in pridvor. La Ceasul intai, Troparul Invierii: Slava... a Sfantului Si acum... a Nascatoarei pe glasul de rand,  dupa Tatal  nostru, Condacul Sfantului, iar la celelalte Condacul  Invierii Slava... a Sfantului Si acum... a Nascatoarei le zicem schimbandu-le.

La Liturghie, Fericirile glasului pe sase si Cantarea a treia pe patru. Dupa Vohod, Troparele si Condacele le zicem dupa cum s-a spus mai inainte la Capitolul al treilea. Si adaugam Troparele si Condacele Hramului Sfantului.

 

Carti Ortodoxe

Cuprins