Iisus si pruncii - Bogatii


Iisus si pruncii -
Bogatii

Iisus iubeste pruncii

Si aduceau la Iisus si pruncii, ca sa se atinga de ei. Iar ucenicii, vazand, ii certau. Iisus insa i-a chemat la Sine, zicand: "Lasati copiii sa vina la Mine si nu-i opriti, caci imparatia lui Dumnezeu este a unora ca acestia. Adevarat graiesc voua: Cine nu va primi imparatia lui Dumnezeu, ca un prunc, nu va intra in ea".

Bogatiile impiedica pe om de a urma lui Iisus

Si L-a intrebat un fruntas, zicand: "Invatatorule bun, ce sa fac ca sa mostenesc viata cea de veci?" Iar Iisus i-a zis: "Pentru ce Ma numesti bun? Nimeni nu este bun decat unul Dumnezeu. Stii poruncile: Sa nu savarsesti adulter, sa nu ucizi, sa nu furi, sa nu marturisesti stramb, cinsteste pe tatal si pe mama ta". Iar el a zis: "Toate acestea le-am pazit din tineretile mele".

Auzind, Iisus i-a zis: "Inca una iti lipseste: vinde toate cate ai si le imparte saracilor, si vei avea comoara in ceruri, si vino si urmeaza Mie". Iar el, auzind acestea, s-a intristat, caci era foarte bogat.

Si, vazandu-l intristat, Iisus a zis: "Cat de greu vor intra cei ce au averi in imparatia lui Dumnezeu! Ca mai lesne este a trece camila prin urechile acului decat sa intre bogatul in imparatia lui Dumnezeu".

Zis-au cei ce ascultau: "Si cine poate sa se mantuiasca?" Iar El a zis: "Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu".

Saracii de bunavoie vor avea rasplata vesnica

Iar Petru a zis: "Iata, noi, lasand toate ale noastre, am urmat Tie. Ce oare va fi noua?" Iar El le-a zis: "Adevarat zic voua ca voi, cei ce Mi-ati urmat Mie, la innoirea lumii, cand Fiul Omului va sedea pe tronul slavei Sale, veti sedea si voi pe douasprezece tronuri, judecand cele douasprezece semintii ale lui Israel.

Si oricine a lasat frati sau surori sau tata sau mama, sau femeie, sau copii sau tarine, sau case, pentru numele Meu, inmultit va lua inapoi si va mosteni viata vesnica" (Mt. 19, 13-30; Mc. 10, 13-31; Lc. 18, 15-30).

La nimic nu foloseste bogatia in ziua maniei, numai dreptatea mantuieste de moarte (Pilde 11, 4).