Nunta imparateasca si cei chemati la nunta


Nunta imparateasca si cei chemati la nunta

Cei chemati nu vin

Si, raspunzand, Iisus a vorbit iarasi in pilde, zicandu-le: "Imparatia cerurilor asemanatu-s-a unui imparat care a facut nunta fiului sau. Si a trimis pe slugile sale ca sa cheme pe cei poftiti la nunta, dar ei n-au voit sa vina.

Iarasi a trimis alte slugi, zicand: Spuneti celor chemati: Iata am pregatit ospatul meu; juncii mei si cele ingrasate s-au junghiat si toate sunt gata. Veniti la nunta. Dar ei fara sa tina seama, s-au dus: unul la tarina sa, altul la negutatoria lui; iar ceilalti, punand mana pe slugile lui, le-au batjocorit si le-au ucis. Si auzind imparatul de acestea, s-a umplut de manie si, trimitand ostile sale, a nimicit pe ucigasii aceia si cetatii lor i-au dat foc".

Imparatul a facut altora cinstea ospatului

"Apoi a zis catre slugile sale: Nunta este gata dar cei poftiti n-au fost vrednici. Mergeti deci la raspantiile drumurilor si pe cati veti gasi, chemati-i la nunta".

Si, iesind slugile acelea la drumuri, au adunat pe toti cati au gasit, si rai si buni, si s-a umplut casa nuntii cu oaspeti".

Imparatul alunga pe unul ce venise la ospat fara haina de nunta

"Iar intrand imparatul ca sa priveasca pe oaspeti, a vazut acolo un om care nu era imbracat in haina de nunta. Si i-a zis: Prietene, cum ai intrat aici, fara haina de nunta? El insa a tacut.

Atunci imparatul a zis slugilor: "Legati-l de picioare si de maini si aruncati-l in intunericul cel mai din afara. Acolo va fi plangerea si scrasnirea dintilor. Caci multi sunt chemati, dar putini alesi" (Mt. 22, 1-14; Lc. 19, 47, 21-37).

Nici un pacatos nu va intra in imparatia lui Dumnezeu (Apoc. 21, 27).