Omul in rai

Omul in rai

Dumnezeu a facut pe Adam

Atunci luand Domnul Dumnezeu tarana din pamant, a facut pe om, si a suflat in fata lui suflare de viata, si s-a facut omul fiinta vie. Si l-a numit Dumnezeu Adam (de lut).

Dumnezeu incearca pe om

Apoi Domnul Dumnezeu a sadit o gradina in Eden, spre rasarit, si a pus acolo pe omul pe care-l zidise. Si a facut Domnul Dumnezeu sa rasara din pamant tot soiul de pomi, placuti la vedere si cu roade bune de mancat; iar in mijlocul raiului era pomul vietii si pomul cunostintei binelui si raului. Si din Eden iesea un rau care uda raiul, iar de acolo se impartea in patru brate.

Si a luat Domnul Dumnezeu pe omul pe care-l facuse, si l-a pus in gradina cea din Eden, ca s-o lucreze si s-o pazeasca. A dat apoi Domnul Dumnezeu lui Adam porunca si a zis: "Din toti pomii din rai poti sa mananci; iar din pomul cunostintei binelui si raului sa nu mananci, caci, in ziua in care vei manca din el, vei muri negresit".

Dumnezeu a facut pe Eva

Si a zis Domnul Dumnezeu: "Nu e bine sa fie omul singur; sa-i facem ajutor potrivit pentru el". Si Domnul Dumnezeu, Care facuse din pamant toate fiarele campului si toate pasarile cerului, le-a adus la Adam, ca sa vada cum le va numi; asa ca toate fiintele vii sa se numeasca precum le va numi Adam. Si a pus Adam nume tuturor animalelor si, tuturor pasarilor cerului si tuturor fiarelor salbatice; dar pentru Adam nu s-a gasit ajutor de potriva lui.

Atunci a adus Domnul Dumnezeu asupra lui Adam somn greu; si daca a adormit, a luat una din coastele lui si a plinit locul ei cu carne. Iar coasta luata din Adam a facut-o Domnul Dumnezeu femeie si a adus-o la Adam.

Si a zis Adam: "Iata aceasta-i os din oasele mele si carne din carnea mea; ea se va numi femeie, pentru ca este luata din barbatul sau". Si a pus Adam femeii sale numele Eva, adica viata, pentru ca ea avea sa fie mama tuturor celor vii (Fac. 2, 7-25).

Inaintea oamenilor este viata si moartea si oricare le va placea li se va da (Int. Sir. 15, 17).