Pazirea de farisei - Darul vaduvei


Pazirea de farisei -
Darul vaduvei

Iisus spune poporului sa se pazeasca de farisei

Atunci a vorbit Iisus multimilor si ucenicilor Sai, zicand: "Carturarii si fariseii au sezut in scaunul lui Moise; deci toate cate va vor zice voua, faceti-le si paziti-le; dar dupa faptele lor nu faceti, ca ei zic, dar nu fac.

Zis-a de asemenea carturarilor si fariseilor: "De aceea, iata, Eu trimit la voi prooroci si intelepti si carturari; dintre ei veti ucide si veti rastigni; dintre ei veti biciui in sinagogi si-i veti urmari din cetate in cetate. Ca sa cada asupra voastra tot sangele dreptilor, raspandit pe pamant, de la sangele dreptului Abel, pana la sangele lui Zaharia, fiul lui Varahia, pe care l-ati ucis intre templu si altar. Adevarat graiesc voua, vor veni acestea toate asupra acestui neam.

Ierusalime, Ierusalime, care omori pe prooroci si cu pietre ucizi pe cei trimisi la tine; de cate ori am voit sa adun pe fiii tai, dupa cum aduna closca puii sai sub aripi, dar nu ati voit. Iata, casa voastra vi se lasa pustie; caci va zic voua: De acum nu Ma veti mai vedea, pana cand nu veti zice: Binecuvantat este Cel ce vine intru numele Domnului!"

Iisus lauda pe vaduva saraca

Si sezand in preajma cutiei darurilor, Iisus privea cum multimea arunca bani in cutie. Si multi bogati aruncau mult. Si, venind o vaduva saraca, a aruncat doi bani, adica un codrant. Si chemand la Sine pe ucenicii Sai, le-a zis: "Adevarat graiesc voua ca aceasta vaduva saraca a aruncat in cutia darurilor mai mult decat toti ceilalti. Pentru ca toti au aruncat din prisosul lor, pe cand ea, din saracia ei, a aruncat tot ce avea, toata avutia sa" (Mt. 23, 1-39; Mc. 12, 38-44; Lc. 21, 1-4).

Daca ai putin da mai putin, dar nu pregeta sa faci milostenie (Tob. 4, 8).