Rugaciunea Domneasca - Tatal nostru


Rugaciunea Domneasca - Tatal nostru 

Povata cum trebuie sa ne rugam

Iisus invata din noii pe ucenici "Tatal nostru"

Odata, fiind Iisus intr-un loc si rugandu-se, cand a incetat, unul dintre ucenicii Lui I-a zis: "Doamne, invata-ne sa ne rugam, precum a invatat si Ioan pe ucenicii lui". Si le-a zis: "Cand va rugati, ziceti:

Tatal nostru, Care esti in ceruri, sfinteasca-se numele Tau. Vie imparatia Ta. Faca-se voia Ta, precum in cer asa si pe pamant. Painea noastra cea spre fiinta, da-ne-o noua in fiecare zi. Si ne iarta noua pacatele noastre, caci si noi iertam tuturor celor care ne gresesc noua. Si nu ne duce pe noi in ispita, cine izbaveste de cel rau (Lc. 11, 1-4).

Trebuie sa ne rugam cu staruinta

Si a zis catre ei: "Cine dintre voi, avand un prieten si se va duce la el in miez de noapte si-i va zice: Prietene, imprumuta-ma cu trei paini, ca a venit, din cale, un prieten la mine si n-am ce sa-i pun inainte, iar acela, raspunzand dinauntru, sa-i zica: Nu ma da de osteneala. Acum usa e incuiata si copiii mei sunt in asternut cu mine. Nu pot sa ma scol sa-ti dau?

Zic voua: Chiar daca, sculandu-se, nu i-ar da pentru ca-i este prieten, dar pentru indrazneala lui, sculandu-se, ii va da cat ii trebuie.

Si Eu zic voua: Cereti si vi se va da; cautati si veti afla; bateti si vi se va deschide. Ca oricine cere ia; si cel ce cauta gaseste, si celui care bate i se va deschide.

Si care tata dintre voi, daca ii va cere fiul paine, oare ii va da piatra? Sau daca ii va cere peste, oare ii va da, in loc de peste, sarpe? Sau daca-i va cere un ou, ii va da scorpie?

Deci daca voi, rai fiind, stiti sa dati fiilor vostri daruri bune, cu cat mai mult Tatal vostru cel din ceruri va da Duh Sfant celor care cer de la El" (Lc. 11,5-13).

Trebuie sa ne rugam impreuna

Iarasi graiesc voua ca, daca doi dintre voi se vor invoi pe pamant in privinta unui lucru pe care il vor cere, se va da lor de catre Tatal Meu, Care este in ceruri. Ca unde sunt doi sau trei, adunati in numele Meu, acolo sunt si Eu in mijlocul lor" (Mt. 6, 5-15).

Tot ce veti cere de la Tatal Meu, in numele Meu, vi se va da (In. 16, 2-3).