La bunici


La bunici

Copilul, neindrumat de catre parinti, va fi tentat sa profite de blandetea si de usoara lipsa de exigenta a bunicilor." (Prof. G. Alexandru)

"Copilul trebuie sa fie constientizat de catre parinti ca bunicii lui sunt ca niste fantani de intelepciune si ca niste depozite de experienta umana. De aceea trebuie sa-i respecte si sa-i asculte." (Prof. Gabriela Alexandru)

"Daca i se vorbeste copilului despre neajunsurile batranetii, el va deveni mai serviabil, mai atent si mai saritor cu oamenii in varsta in general si cu bunicii lui in particular." (Prof. Gabriela Alexandru)

"Un copil isi va respecta bunicii in aceeasi masura in care parintii lui ii respecta." (Prof. Gabriela Alexandru)

Pe strada si in transportul in comun

De mic trebuie sa stie ca in locurile publice sunt de obicei multi oameni de prezenta carora trebuie sa tina cont. De aceea el va invata sa-si autoimpuna niste restrictii cum ar fi:

in locurile publice nu cant;

in locurile publice nu vorbesc tare;

in locurile publice nu strig pe nimeni;

in locurile publice nu alerg, ca sa nu ranesc pe cineva;

in locurile publice nu fac miscari bruste etc."

(Prof. Gabriela Alexandru)

"Nu este deloc indicat ca, in cazul in care un copil nu asculta de parintele lui, acesta sa recurga la amenintarea cu pedepse imposibil de pus in practica, cum ar fi: "Daca mai plangi, te las in tramvai si cobor fara tine!"" (Prof. Gabriela Alexandru)

Ignatie Monahul