Cum vor propovadui, daca nu au fost trimisi?

Cum  vor propovadui, daca nu au fost trimisi? Mareste imaginea.

Să stăruim asupra acestei fraze. Cum va propovădui cineva, dacă nu a fost trimis? Prin urmare, de acolo pleacă lucrurile. Dumnezeu le rânduieşte astfel încât are în vedere întreg planul mântuirii pentru întreaga omenire şi pentru fiecare în parte. Dumnezeu poartă de grijă şi îi trimite pe cei care trebuie să propovăduiască adevărul Lui. Fiindcă propovăduirea este faptul că ne cunoaşte Hristos, ni Se arată, iar noi, crezând în El, chemăm numele Lui şi vom fi mântuiţi.



Să îmi permiteţi să mai spun o dată ceea ce am spus şi în alte daţi: că, potrivit celor spuse de Apostolul Pavel, Dumnezeu a dat Bisericii pe unii Apostoli, pe alţii prooroci, pe alţii evanghelişti, pe alţii păstori şi învăţători spre desăvârşirea sfinţilor. Iar acest lucru să nu vi se pară ciudat. Nu poate săi creadă fiecare că este trimis şi că poate propovădui cuvântul lui Dumnezeu. Dar astăzi, de pildă, o mamă creştină poate transmite credinţa ei copiilor. Creştinii, în general, la locul de muncă, în tovărăşii, se ajută. Dar este periculos să-şi asume cineva în chip responsabil a le propovădui celorlalţi.

Nici nu Se descoperă Dumnezeu la o masă rotundă la care stau oamenii şi discută. Nu aşa este adevărul lui Dumnezeu. Nu se descoperă acest adevăr prin faptul că stau oamenii şi discută şi îşi spune fiecare părerea.

Dumnezeu însuşi S-a descoperit. In Biserică este Duhul Sfânt, care vădeşte neîncetat adevărul lui Dumnezeu. Duhul Sfânt va propovădui oamenilor tot adevărul. Duhul Sfânt, care este în Biserică, va tâlcui şi va vădi tuturor cele învăţate de Domnul, pe toate cele lăsate ca porunci. Nu este treaba oamenilor să caute ici şi colo, să se gândească în mii de feluri.

Arhim. Simeon Kraiopoulos

Taina mantuirii, Editura Bizantina

Cumpara cartea "Taina mantuirii"



 

.

01 Aprilie 2015

Vizualizari: 2917

Voteaza:

Cum vor propovadui, daca nu au fost trimisi? 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE