Despre ghicit

Despre ghicit Mareste imaginea.

In căutare de căi uşoare, de răspunsuri rapide, unele femei recurg la ghicit pentru a primi răspunsuri la problemele importante. Deosebit de des se întâmplă asta cu femeile aflate în căutarea iubirii şi a familiei. Ghicitul prezintă trei momente interesante, în primul rând, este interesant: în ce speră oamenii care recurg la el? Cum îşi imaginează ei mecanismul „serviciilor" la care recurg? Căci este evident că acest fenomen nu poate avea nici o explicaţie materialistă. Iar dacă crezi în existenţa lumii duhovniceşti, de ce să recurgi tocmai la acest aspect al ei ?

In al doilea rând, urmările ghicitului nu constituie un secret. Milioane de fete şi de femei au avut de suferit de pe urma lui. Pe site-ul nostru zagovor.ru sunt adunate mii de istorii de acest gen, şi în nici una dintre ele cea care a apelat la ghicit nu a rămas nepedepsită.

In al treilea rând, uimeşte lipsa de principialitate a internet-comercianţilor, care uneori plasează pe portalurile lor cu numeroşi vizitatori şi uneori absolut normale în toate celelalte privinţe secţiuni de ghicit virtual. Asta este aproape ca şi cum ai pune pe site metode de sinucidere, reţete de pregătire a drogurilor, manuale de terorism.

Arma ghicitorilor, magilor, vrăjitorilor şi a celorlalţi slujitori ai întunericului este minciuna şi misterul ca văl al acesteia. Arma împotriva acestui rău este adevărul. înţelegând mecanismele lucrurilor care se întâmplă cu voi, veţi putea să faceţi eforturi mai bine direcţionate pentru îmbunătăţirea voastră lăuntrică.

De ce nu merită să ne folosim de ghicit?
Tristele urmări ale ghicitului pot fi întotdeauna împărţite în două categorii: psihologice şi duhovniceşti.

Urmările psihologice sunt determinate de faptul că informaţia pe care o primim în cursul ghicitului are un anumit efect asupra minţii noastre, efect ce seamănă cu cel al unui virus asupra computerului. Scopul virusului este cel de a defecta calculatorul.

Asta se face prin intermediul minciunii. Ghicitul poate oferi o informaţie falsă, cum ar fi că omul iubit, chipurile, te-a înşelat. Increderea dintre voi este distrusă, iar fără încredere piere şi relaţia.

Ghicitul poate făgădui succes într-un anumit domeniu (profesional sau personal). Promisiunea succesului îl face pe om să se relaxeze, el încetează să mai facă eforturile necesare, şi în cele din urmă suferă un eşec.

Ghicitul ne programează să ne întâlnim un „ursit" care corespunde anumitor caracteristici. Ii respingem pe oamenii care nu corespund acestor caracteristici, şi astfel trecem pe lângă adevărata noastră dragoste şi adevăratul nostru destin.

Ghicitul poate anunţa o mare nenorocire în viitor, şi ne petrecem anii în frică - iar frica, după cum se ştie, este în sine mai grea decât orice nenorocire. Ea ne duce la depresie, ba ne poate chiar scoate din minţi şi băga în mormânt.

Urmările duhovniceşti sunt determinate de faptul că, ghicind, facem apel la puterile care ne doresc răul.

Dacă omul crede în posibilitatea ghicitului, dacă e consecvent trebuie să recunoască faptul că lumea duhovnicească există. Numai existenţa acesteia poate explica posibilitatea prezicerilor.

In lumea duhovnicească acţionează legile duhovniceşti, potrivit cărora există bine şi rău care nu sunt deloc abstracte, ci absolut concrete. Mai mult decât atât, ele sunt personificate, adică în spatele atât unuia, cât şi celuilalt se află anumite persoane ale lumii duhovniceşti: în spatele binelui se află Dumnezeu şi slujitorii Lui, îngerii, iar în spatele răului - satana cu demonii.

Aşadar, ghicitul este periculos prin aceea că încălcăm legile duhovniceşti, pe care ni le-a dat Cel care a făcut această lume. Biblia interzice categoric ghicitul şi orice alte lucrări de natură magică. Ghicind, omul îi întoarce spatele lui Dumnezeu şi le dă duhurilor întunericului putere asupra sa.

Cea mai uşoară dintre urmările duhovniceşti este dependenţa de ghicit. Ghicitul devine o patimă pe care omului îi vine foarte greu s-o biruie. Vrea să se lase, şi nu poate. Orice dificultate ar apărea în viaţă, nu se mai foloseşte de raţiune, nu îşi asumă răspunderea pentru viaţa sa, ci recurge la ghicit, de parcă ar fi într-un tren care nu se poate abate de pe şine.

Am numit „uşoară" doar relativ această urmare. De fapt, oare e uşor să pierzi ani întregi din viaţă trecând dintr-o nefericire în alta, aşteptând în mod steril succesul? Nu cred că este mult mai uşor decât a zăcea ani de zile în ghips după un accident grav de maşină.

Nu trebuie să credem că majoritatea ghicitoarelor sunt nişte şarlatane, căci nu întâmplător multe dintre ele „văd" adesea corect trecutul şi prezentul. De regulă, ghicitoarea câştigă încrederea clientului povestindu-i ceva adevărat din trecutul sau din prezentul lui, după care începe să mintă despre viitor.

De pildă, ghicitoarea vă poate asigura că aţi fost supuşi unei influenţe magice negative şi că aveţi neapărată nevoie ajutorul magic... oferit chiar de ea. Pierderea financiară nu este atât de gravă ca faptul că prin ghicitoare cereţi de bunăvoie „ajutorul" demonilor. Aceasta este ca şi cum v-aţi vinde sufletul diavolului - iar asta face ca toată viaţa omului să se întunece. Incep coşmaruri nocturne, care de fapt nu sunt coşmaruri, ci apariţii absolut reale ale fiinţelor întunericului... Se poate ajunge la moarte sau îndrăcire.

Nu trebuie să credeţi însă că dacă nu v-aţi dus la vrăjitoare, ghicitoare, ci aţi ghicit „independent", de pildă pe internet, n-aţi făcut nimic rău, fiindcă şi ghicitul pe internet dă rezultate... Şi cine credeţi că vă prezice acolo viitorul?

Să nu credeţi în poveştile esoterice despre „energii", despre nemaipomenitele „matrici ale Universului", care sunt „dincolo de bine şi rău" şi împărtăşesc informaţia absolut gratis. Dacă aceste surse de informaţie ar fi „dincolo de bine şi rău", n-ar fi avut parte de atâta rău şi atâtea nenorociri toţi cei care au recurs la ghicit.

Dmitry Semenik

DRAGOSTEA - CUM SĂ O DOBÂNDIM, CUM SĂ O PĂSTRĂM, Editura Sophia

Cumpara cartea "DRAGOSTEA - CUM SĂ O DOBÂNDIM, CUM SĂ O PĂSTRĂM"

 

Pe aceeaşi temă

11 Ianuarie 2016

Vizualizari: 2747

Voteaza:

Despre ghicit 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE