Noi minuni ale Fericitei Xenia

Noi minuni ale Fericitei Xenia Mareste imaginea.

NOI MINUNI ALE FERICITEI XENIA IN RUSIA

Un ghid de taina


Anul trecut, un baiat pe care-l cunosc a terminat 11 clase si pentru tinerii din clasa lui s-a organizat, in loc de „banchetul" de absolvire, o calatorie la Sankt Petersburg. Cand au trecut cu autobuzul pe langa Cimitirul Smolensk, cativa au vrut sa viziteze paraclisul si sa se roage Fericitei Sfinte Xenia. Au coborat din autobuz si nu stiau pe unde sa mearga. S-a apropiat de ei o femeie cu basmaluta alba si i-a condus la mormant. Tinerii au crezut ca este ghidul.

S-au inchinat la lespedea funerara, cativa au scris biletele cu cererile lor, iar cand s-au intors si-au pus intrebarea: unde este ghidul? Femeia disparuse. Atunci au inteles cu toti cine era.

L-am intalnit pe baiat in ziua intoarcerii acasa si el mi-a povestit imediat cele intamplate. Era atat de bucuros si de fericit! Acest baiat a intrat la institut si studiaza fara taxa, desi cea mai mare parte din grupa e la taxa.

Valentina K., Podolsk, 24 ianuarie 2001

Ii multumesc pentru tot


Sunt invalida si imi era foarte greu sa ma deplasez fara ajutor. Matuska Xenia m-a ajutat prin rugaciunile sale in modul urmator: La magazinul de paine care se afla langa casa mea, pe linia 17 (mai inainte am locuit in Petersburg), mi s-a furat bastonul ortopedic, fara de care ma deplasam foarte greu, mai ales iarna. Era in ajunul zilei de pomenire a Fericitei Xenia. Traiam intr-o saracie lucie, un baston m-ar fi costat trei pensii. Prin mila lui Dumnezeu am ajuns pana la Cimitirul Smolensk si m-am intors la linia 17 fara ajutor. Noaptea am avut un vis. Se facea ca merg pe o strada si de mine se apropie o femeie batrana, care semana cu matuska Xenia din desenul parintelui Ioan de Kronstadt, si ma intreaba: „De ce nu vrei sa te operezi?" Ii raspund: „Eu si mama nu avem bani nici macar pentru un baston nou, darmite de operatie!" Insa ea zice: „Vino cu mine, vom cere de la oameni!" Dimineata i-am povestit totul mamei. Cum sa fac? Am inteles ca iubita mea sfanta ma va ajuta. Trebuie sa merg la cimitir si sa cer milostenie. Mama a inceput sa planga: „Cum sa faci asa ceva, nu ti-e rusine?" Dar eu am plecat si am cerut milostenie pana la Pasti.

De Pasti m-am impartasit la biserica cimitirului Smolensk si peste doua zile mama m-a dus la Moscova, la operatie. Operatia a decurs atat de bine, cum nu s-au asteptat nici medicii. Cand m-am intors acasa, mi s-a gasit un loc de munca potrivit, iar situatia noastra materiala s-a imbunatatit considerabil. In timpul liber m-am straduit sa merg la paraclis, la matuska Xenia, sa-i multumesc pentru tot.

In septembrie 1999 a murit mama. Am fost tare mahnita si mi-a fost greu. Niste cunostinte ale mele, calugarite, m-au invitat la ele, intr-o manastire din Ucraina. Cu binecuvantarea parintelui Nicolae din insula Zalit, am ramas in aceasta manastire.

Monahia Natalia, regiunea Jitomir, 31 ianuarie 2001

O intorsatura inexplicabila

Pe 23 aprilie 2001 a avut loc un proces civil de o importanta capitala pentru viata mea. Se judeca cazul copilului meu. inainte de sedinta de judecata, mama mi-a dat sa citesc un articol din revista „Literaturnaia ucioba" despre viata Fericitei Xenia si despre ajutorul pe care l-a acordat si il acorda oamenilor. Dupa ce am citit articolul, am mers la Catedrala Preobrajenski si am rugat-o din toata inima pe matuska Xenia sa ma ajute in cazul meu deznadajduit.

La proces totul se arata in dezavantajul meu si al fiului meu, dar deodata s-a petrecut o intorsatura inexplicabila si tribunalul a dat un verdict in favoarea noastra! Cu toate ca aceasta decizie nu era definitiva, ea ne-a permis sa traim impreuna inca o jumatate de an, iar noi speram ca nu vom fi despartiti nici in viitor.

Acum, cand eu - un fost ateist! - stiu cine sunt pentru noi toti ocrotitorii si ocrotitoarele, deasupra carora nu stapaneste nici timpul, nici imprejurarile, nu ma mai tem de nimic in aceas-ta viata, iar in sufletul meu salasluiesc speranta si recunostinta.

Maxim Vladimirovici, Dnepropetrovsk, 17 septembrie 2001

Articol preluat din volumul "Fericita Xenia din Sankt - Petersburg - Noi minuni", Ed. Sophia

Cumpara volumul "Fericita Xenia din Sankt - Petersburg - Noi minuni" de Magazinul online Carti.CrestinOrtodox.ro

Fericita Xenia

.
Pe aceeaşi temă

15 Iulie 2014

Vizualizari: 2585

Voteaza:

Noi minuni ale Fericitei Xenia 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

fericita xenia minuni

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE