Patriarhia Romana - Comunicat de presa

Patriarhia Romana - Comunicat de presa Mareste imaginea.

 

 

Patriarh Teoctist 

 

 








COMUNICAT DE PRESA

 

Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist i-a desemnat pe I.P.S. Mitropolit TEOFAN al Olteniei si pe P.S. VINCENTIU PLOIESTEANUL, Episcop vicar patriarhal, sa reprezinte Biserica Ortodoxa Romana la festivitatile de intronizare a Prea Fericitului Teofilos al III-lea, Patriarhul Ierusalimului care au loc in ziua de marti, 22 noiembrie a.c., in biserica Sfantului Mormant de la Ierusalim.

 

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane transmite noului patriarh si Sfantului Sinod al Patriarhiei Ierusalimului urmatorul mesaj:

 

 

Prea Fericirea Voastra,

Prea Fericite Parinte Teofil,

Iubiti frati intru Arhierie,

membri ai Sfantului Sinod al Patriarhiei Ierusalimului.

 

Caci orice arhiereu, fiind luat dintre oameni, pentru oameni este pus in slujba lui Dumnezeu, ca sa aduca daruri si jertfe pentru pacate (Evrei 5, 1)

 

 

            Alegerea Prea Fericirii Voastre ca Intaistatator al Patriarhiei Apostolice a Ierusalimului a adus in Biserica Ortodoxa Romana bucurie si nadejde intru redobandirea pacii si a bunei intelegeri pe pamantul sfintit de pasii Fiului lui Dumnezeu Cel Intrupat. Suntem pe deplin incredintati ca veti fi un vrednic urmas al Sfantului Apostol Iacob, ruda Domnului si ca Veti purta, cu credinciosie si jertfelnicie, grijile arhipastoririi, pe care Dumnezeu Vi le-a randuit.

            Slujirea Marii Biserici din Sfanta Cetate a Ierusalimului, la care ati fost chemat prin purtarea de grija a lui Dumnezeu, inseamna impovararea cu responsabilitati dintre cele mai mari, dar avem certitudinea ca misiunea de pastor incredintata noua de Marele Arhiereu ne va fi intarita de Atottiitorul, Cel Care pururea vegheaza asupra noastra, dupa cuvantul Scripturii: „Cel ce se increde in Domnul este fericit” (Pilde 16:20). Aceasta slujire este cu atat mai importanta in vremurile pe care le traim astazi, cu cat marturia noastra comuna panortodoxa se cere a fi intarita si afirmata inaintea popoarelor lumii.

            Pentru toate acestea, Va uram, Prea Fericirea Voastra, ca Hristos, Domnul si Arhiereul nostru Cel Mare, Care este „Acelasi ieri si azi si in veci!” (Evrei 13, 8) sa Va invredniceasca a strabate calea vietii acesteia in liniste si pace, implinindu-Va sfanta apostolie primita de la El si daruindu-Va, inca de acum, negraita bucurie a mostenirii Imparatiei celei vesnice a Mantuitorului nostru Iisus Hristos, a „Ierusalimului ceresc” (Evrei 12, 22).

Impreuna cu toti ierarhii Sfantului Sinod, cu preotii, monahii si credinciosii Bisericii Ortodoxe Romane, in duhul fratietatii statornicit intre Bisericile noastre de-a lungul timpului, exprimam, prin mijlocirea Inalt Prea Sfintitului Mitropolit Teofan al Olteniei si a Prea Sfintitului Vincentiu Ploiesteanu, Episcop Vicar Patriarhal, Secretarul Sfantului Sinod, partasia noastra la aceste clipe de bucurie duhovniceasca.

            Rugam pe mult Milostivul Dumnezeu sa Va intareasca in slujirea intru care ati fost randuit, cu nadejdea sfanta a continuarii rodnice a impreuna-lucrarii dintre Bisericile noastre Ortodoxe surori, spre folosul duhovnicesc al ostenitorilor Asezamintelor Romanesti din Tara Sfanta si al multimilor de pelerini romani care isi pleaca genunchii la Locurile Sfinte.

            Cu frateasca intru Hristos imbratisare,

 

 

 TEOCTIST

Arhiepiscop al Bucurestilor

Mitropolit al Munteniei si Dobrogei

Loctiitor al Cezareei Capadociei

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

 

BIROUL DE PRESA SI COMUNICATII

AL PATRIARHIEI ROMANE

 

Pe aceeaşi temă

26 Iulie 2012

Vizualizari: 4579

Voteaza:

Patriarhia Romana - Comunicat de presa 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE