Actiuni de sprijinire a celor aflati in suferinta, in Arhiepiscopia Dunarii de Jos

In ziua de 7 februarie a.c., la Duminica Infricosatoarei Judecati, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Casian, in Arhiepiscopia Dunarii de Jos peste 60 de parohii au desfasurat o ampla actiune cu caracter filantropic, in cadrul careia au fost vizitate si ajutate persoane cu venituri reduse, varstnici si familii cu multi copii, aflate in evidenta parohiilor, precum si un numar de 25 de institutii de asistenta sociala si medicala din judetele Galati si Braila: camine de copii, aziluri de batrani, spitale si penitenciare.

La ceasta activitate cu caracter misionar si filantropic au participat peste 300 de voluntari si membri ai consiliilor si comitetelor parohiale, coordonati de catre preotii de la parohii, precum si slujitorii care asigura asistenta religioasa in respectivele unitati de asistenta socio-medicala. Cu acest prilej, au fost oferite alimente, haine, incaltaminte si colportaj bisericesc (iconite, carti de rugaciuni, calendare, cruciulite).

De asemenea, bolnavii, batranii neputinciosi, precum si cei intemnitati au primit anafura, au fost stropiti cu agheasma si miruiti.

La bisericile din Eparhie au fost rostite la slujba Sfintei Liturghii, rugaciuni si cereri speciale pentru toti semenii aflati in suferinta.

Arhiepiscopia Dunarii de Jos adreseaza multumiri tuturor celor care s-au implicat in desfasurarea acestui program social – filantropic eparhial, indemnandu-i in continuare la aceeasi lucrare sfanta prin fapta cea buna, spre zidirea si folosul sufletesc al tuturor.

Sursa:edj.ro

.

08 Februarie 2010

Vizualizari: 429

Voteaza:

Actiuni de sprijinire a celor aflati in suferinta, in Arhiepiscopia Dunarii de Jos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE