Omul de geniu in comparatie cu omul de succes contemporan

Omul de geniu in comparatie cu omul de succes contemporan Mareste imaginea.

"A fi sau a nu fi: iata-ntrebarea.
Mai nobil e sa-nduri in cuget, oare,
Sageti si prastii ale-ursitei rele,
Sau apucand o arma, tu, sa curmi al
Restristilor noian? Sa mori, sa dormi.”

Omul de geniu, fata de omul de succes contemporan, se remarca prin idealurile sale pe care numai el le intelege, si asta pentru ca aceste doua personalitati traiesc in medii transcedentale diferite, avand gandiri opuse.

Mediul omului de success contemporan este unul comod, avand toate facilitatile de care se poate recreea, el este in varful piramidei tropice al bunurilor de lux si al averilor exagerat de mari, fiind castigate ori printr-o munca usoara, ori prin modalitati nedrepte pentru cei din jur. De asemenea el primeste atentie si aprecieri de la toate sursele de informatie; ziarul, mai ales cel de scandal, sau mondene; radio; televiziunea, prin emisiunile cu procent mare de rating sau asa numitele “talk show-uri” si apoi cea mai mare sursa de informare si anume internetul, unde este cel mai cunoscut prin bloguri sau site-uri sociale. Ca gandire, el se rezuma pe verbul “a avea”, punand accent pe baza materialismului si nedreptatii.

Mediul omului de geniu este unul aparte, adica este unul saracacios si izolat de lumea civilizata, iar ca stare materiala, este cel mai sarac om. Ca stare sociala, el este in cele mai joase trepte ale societatii, neputand conversa cu lumea de afara, pentru ca toti sunt parca “hipnotizati” de faima omului de success. La modul de gandire el este cel mai invatat dintre toti, avand grija de cele viitoare si aparand legile cele mai sacre.

In afara de aceste diferente majore de mediu si gandire, mai sunt diferente de ceea ce primesc ei de la oameni si ceea ce va primi la sfarsitul vietii lor. Moartea este dreapta, caci nu iarta pe nimeni, fie ca e cel mai sarac sau ca este cel mai bogat.

Omul de succes contemporan ridica castele care se vor deteriora in timp iar, la moartea omului de success toti il vor plange in aceasta zi, dar ei o sa il uite in cel mai scurt timp. Omul de geniu cladeste “castele de gandire” care vor fi scantei care vor aprinde speranta neamului omenesc, pentru a trezi din somnul cel adanc din care sunt.

Omul succesului are lumea la picioarele lui dar omul de geniu are universul la degetul mic. Pe scurt, omul genial va primi fericirea vesnica, o adevarata rasplata pentru viata lui plina de greutati.

Omul succesului are osandirea vesnica, caci are egosimul si minciuna de partea lui si de virtutile importante el le-a lasat deoparte, primind rasplata pe care o merita.

Noi cei din marea majoritate trebuie sa pazim poruncile Domnului si sa le implinim, caci viata noastra trebuie sa fie o Golgota si sa iubim pe cei din jur pentru, ca noi sa ne intoarcem de unde am fost izgoniti.

Doamne ajuta !

Vicentiu Pavel

Despre autor

vicentiu  pavel vicentiu pavel

Colaborator
1 articole postate
Publica din 08 Ianuarie 2011

02 August 2012

Vizualizari: 11469

Voteaza:

Omul de geniu in comparatie cu omul de succes contemporan 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE