Cand nu te mai poti intoarce

Cand nu te mai poti intoarce Mareste imaginea.

Cand nu te mai poti intoarce

Am vrea cu totii sa-L simtim pe Dumnezeu prezent in fiecare zi in noi insine, dar... din varii motive astazi acest fapt nu se mai intampla. Poate e de vina volumul imens de detalii cotidiene in care ne incurcam, sau stressul, sau multitudinea de treburi ce asteapta pe agenda, grija zilei de maine sau toate la un loc.

Suntem, mai mult sau mai putin copii ai veacului acestuia si greu putem sa-i mai eludam drepturile asupra noastra castigate cu diplomatie, pas cu pas - "step by step".

S-ar putea insa sa vina vremuri in ale caror curgere nimeni sa nu se mai poata ascunde de a lua o decizie ferma si definitiva: suntem pentru Hristos sau suntem impotriva Lui. E cazul timpului dinaintea celei de-a doua Lui Venire, cand oamenii vor fi obligati la una din doua. Alegand pe Hristos, fara putinta de intoarcere, vor supravietui pe te-miri-unde, punandu-si toata nadejdea clipei urmatoare in mana lui Dumnezeu.

Chiar de acum vedem ca din ce in ce mai des nu ne mai putem eschiva in noi insine de la a alege definitiv intre a fi crestin traitor sau cetatean al lumii de aici. O vedem in relatiile cu ceilalti sau in noi insine, de cate ori ne dam mana si ne privim in ochi, de cate ori realizam ca am fost inselati, de cate ori cadem si ne ridicam. O vedem in marile aglomeratii de oameni care forfotesc neincetat mergand cine-stie-unde, fara directie, o vedem in neputinta noastra, cea-de toate-zilele, care ne-a devenit paine.

Dar unde e Dumnezeu?

Il gasim cand avem curajul nebun sa ne aruncam fara plasa de siguranta, cu nadejdea ca El ne va prinde. De acolo de unde numai El ne mai poate ridica. Astazi suntem nevoiti sa-L cautam cu disperare, sa-L induplecam cazand la El ca la ultima nadejde. Atunci, intr-adevar, L-am gasit.

Incepem sa traim, cred, timpurile despre care s-a spus ca in ele, cine va cauta sa-si scape sufletul il va pierde. Din ce in ce mai evident, trebuie sa ne hotaram. Trebuie sa luam importante decizii de viata care ne vor schimba definitiv, caci caldicel nu se mai poate.

Vom avea puterea aceasta oare? Vom putea sa ne desfiintam sinele doar pentru nadejdea in care credem? Oricat ar fi de greu nebunia crucii ne asteapta sau daca n-avem acest curaj, moartea a doua.

Dumnezeu e acolo de unde nu te mai poti intoarce.

Iulian Tiganelea

Despre autor

Iulian Tiganelea Iulian Tiganelea

Editor
18 articole postate
Publica din 31 Iulie 2009

29 Iulie 2011

Vizualizari: 6346

Voteaza:

Cand nu te mai poti intoarce 5.00 / 5 din 2 voturi. 4 review utilizatori.

Comentarii (4)

  • iulia georgianaPostat la 2010-05-17 18:02

    "Dumnezeu e acolo de unde nu te mai poti intoarce"-presupun ca nu ati ajuns niciodata pana acolo.Cred ca ati fi stiut:cu cat ne apropiem mai mult de el,cu atat ne dam seama cat de departe suntem.Si de intors,e atat de usor...

  • olariu fabi Postat la 2010-04-13 14:28

    Respect!

  • iuliana constantin Postat la 2010-04-12 14:59

    bine ar fi sa ajungem acolo unde e Dumnezeu si de unde nu te mai poti si nici nu vrei sa te intorci. superb articol

  • cristi milco Postat la 2010-04-09 11:30

    Ne simtim prea confortabil in locul in care suntem pentru a-l abandona pentru a ajunge in acel loc de unde nu te mai poti intoarce. Nu vrem sa pierdem siguranta, falsa, cel mai adesea, oferita de acest loc, pentru a ajunge in acel loc care ne poate oferi siguranta deplina, pentru ca, unde este Dumnezeu, toate sunt sigure, caci El stie cel mai bine cum sa ne protejeze. Insa, desigur, e mult mai usor sa ne multumim cu putin decit sa luam decizia de a renunta la noi insine in foavoarea Lui. Credem ca pierdem mult asa, caci ne pierdem pe noi insine, insa pierderea e enorma daca de fapt raminem asa, si nu ajungem in acel loc de unde nu ne mai putem intoarce. Dar, daca ajungem, nu putem sa nu descoperim ca de fapt, renuntarea la noi insine, renuntarea la vechiul loc, nu face decit sa ne aduca un incomensurabil cistig. Dar, fiind acolo, acest lucru nu ne va mai interesa, caci tot ce ne va interesa va fi slava lui Dumnezeu si binele celorlalti.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE