Ce parere are Dumnezeu despre tine?

Ce parere are Dumnezeu despre tine? Mareste imaginea.

Pentru ca iubim selectiv, avem o imagine gresita despre ce crede Dumnezeu despre noi. Daca ne iubim familia, credem ca suntem bineplacuti in fata lui Dumnezeu. Ca are o parere buna despre noi. Insa, de multe ori nu suntem ceea ce am crezut ca suntem in ochii Lui.

Ca Dumnezeu sa aiba o parere buna despre noi, trebuie sa fim asemeni Lui.

Sa iubim orice om. Pierdem din vedere ca la Judecata de Apoi vom da seama nu doar pentru relele savarsite de noi, ci si pentru faptele bune pe care am fi putut sa le facem si nu le-am facut. Vom da seama pentru indiferenta noastra fata de cei pe care Dumnezeu ni i-a scos in cale sa-i ajutam.

Dumnezeu nu locuieste doar in familia noastra, ci in tot omul. Si nu ne cere sa facem lucruri peste puterea noastra. Sfantul Ioan Gura de Aur marturiseste ca Mantuitorul nu a spus "am fost in temnita si nu m-ati eliberat, ci am fost in temnita si nu m-ati cercetat". Asadar, ceea ce ne cere este sa fim prezenta iubitoare.

Trebuie sa traim cu gandul la viata de dincolo si acest lucru ne va ajuta sa avem dragoste fata de orice om. O dragoste fara masura. Sigur ca nu este usor, e chiar imposibil daca ramanem la puterile noastre. Dar prin ajutorul lui Dumnezeu, omul poate deveni un chip al bunatatii Sale. Iar ajuns chip al bunatatii dumnezeiesti, omul va fi mereu atent sa fie bucurie tuturor.

Daca vreti un raspuns imediat la intrebarea: "Ce parere are Dumnezeu despre mine?", puneti-va in fata omul pe care il pretuiti cel mai putin. Si intrebati-va sincer: Ce simt fata de el? Ura, dezgust, indiferenta, nepasare, bucurie, dorinta de a-l imbrasita etc. In raspunsul la ce simtiti fata de el, gasiti si raspunsul la ce parere are Dumnezeu fata de dumneavoastra.

Adrian Cocosila

.

15 Mai 2014

Vizualizari: 5883

Voteaza:

Ce parere are Dumnezeu despre tine? 4.64 / 5 din 11 voturi. 5 review utilizatori.

Comentarii (5)

  • costel popescu Postat la 2014-05-20 14:25

    Dumnezeu este iubire, dar este si dreptate. Avand in vedere ca fiecare clipa poate fi sfarsitul vietii noastre, autorul prin fraza "In raspunsul la ce simtiti fata de el, gasiti si raspunsul la ce parere are Dumnezeu fata de dumneavoastra" nu a negat iubirea lui Dumnezeu si nici nu a atribuit lui Dumnezeu insusiri omenesti, ci a dorit sa arate ca in functie de starea noastra prezenta vom primi raspuns la judecata Sa.

  • ioana Postat la 2014-05-19 20:31

    Oare asa sa fie, domnul Cocosila ? Oare poate avea Dumnezeu-Iubire ura, dezgust, nepasare la fel ca mine, omul? Nici macar eu, om si supusa pacatului fiind, nu pot suferi aceste sentimente prea mult timp pentru ca simt ca ma rup de har, de Dumnezeu pana la urma, si Il rog sa ma izbaveasca de starile alea nesuferite, dar Dumnezeu care e Iubire cum ar putea o clipa sa se afle intr-Insul ura sau dezgust sau etc. ? Nu pot crede asa ceva. Despre "atitudinile" Persoanei hristice pot crede doar asa: ca ma iubeste neconditionat, doar ca eu uneori ma deschid, alteori sunt incapabila sa ma deschid si simt aceasta iubire, ca aceasta Iubire uneori e mila-compatimire, adica o intristare ca isi interzice sa faca ceva (pentru ca mi-a dat libertatea) atunci cand ma priveste si vede ca imi fac rau, sau ca ma "lasa" dar nu de tot, Ochii lui tot acolo sunt, langa mine, doar ca, imi tine cumva "ochii sufletului inchisi"ca ucenicilor in drum spre Emaus ca sa nu Il vad, pentru ca astfel sa ma maturizez, sa cresc duhovniceste. Iata ce cred doar ca poate simti o adevarata inima iubitoare de Tata. Domnul sa ma ierte si lumineze daca gresesc si sa ne arate asta. Bucurie!

  • bonas NiculaePostat la 2014-05-16 11:45

    DUMNEZEU are mai multa grija de noi, decat noi. EL ne-a facut si tot EL se ingrijeste de noi, iar noi nu luam seama de "cele ce face pentru noi". De multe ori cartim pentru BINELE FACUT noua si celor de langa noi.

  • Constantin Popescu Postat la 2014-05-16 09:23

    Va multumesc! Mai mi-am deschis eu inima AICI, in urma articolelor DVS., primindu-le ca APA necesara VIETII, mai ales in momentele si starea mea sufleteasca prezenta, dupa PLECAREA LA DUMNEZEU, pe 8 martie a.c. a celei care a stat langa mine 50 ani(2013)sub binecuvantarea lui DUMNEZEU la care se adauga TIMPUL scurs de la GRADINITA,unde am fost colegi.....!!!!!Familii, rude, prieteni, cunostinte, alta etapa, descatusari-probabil,acum, de "obligatii" familiale, adevaruri descatusate, etc......PREDICA dumneavoastra , de aceea, repet, este EXTREM DE BINEVENITA, pentru mine si, sunt convins, pentru NOI TOTI !!! Inca odata, va multumesc domnule ADRIAN COCOSILA,pe langa legatura directa cu Sfanta Biserica, imi/ne ajutati sufletul sa-si pregateasca DOSARUL pentru DUMNEZEU !!!Sa va dea DUMNEZEU sanatate si numai bine! Cu stima, respect si multumiri Titi-Constantin Popescu

  • Martin BugarinPostat la 2014-05-16 08:26

    Excelent, superb comentariul d-lui Adrian ! Felicitări ! Minunată inspirație divină ! Martin - Reșița.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE