Familia si parohia

Familia si parohia Mareste imaginea.

Preotul mai intai se casatoreste si apoi primeste Taina preotiei. Iar dupa ce este hirotonit este chemat sa poarte de grija nu doar sotiei si copiilor, ci intregii comunitati pe care o pastoreste. Sunt situatii in care comunitatea sau parohia il solicita pe preot foarte mult. Si aici intervine marea problema. Preotul este pus in situatia de a lasa de o parte familia si a incerca sa raspunda tuturor solicitarilor venite din parohie sau sa amane raspunsul pentru mai tarziu, cu credinta ca e dator sa se ocupe si de familie.

Preotia nu anuleaza casatoria. Daca ar fi urmarit acest lucru, atunci Biserica ar fi hirotonit doar persoane necasatorite. Hirotonia nu trebuie sa stabileasca intre preot si familie un alt raport decat cel asezat prin Taina Cununiei. El nu trebuie sa se distanteze de familie, uneori pana la uitare, doar din dorinta de a sluji comunitatii. Dar nici nu poate sta cu familia acasa, atunci cand e nevoie sa impartaseasca pe cineva aflat in pragul mortii. Consider ca preotul nu trebuie sa uite niciodata de familie atunci cand se afla in parohie si nici de parohie atunci cand se afla in familie. Cred ca numai asa, se poate obtine rod atat in familie, cat si in comunitate.

Preotul nu este dator sa fie slujitor numai in comunitate, el e chemat sa slujeasca si familiei. Nu e de ajuns sa fie bine placut in comunitate si lipsit de iubire in familie. Si nici invers. Preotul care slujeste doar unei parti si nu intregului, se aseamana cu cel care este chemat sa inmulteasca doi talanti. A inmulti unul, nu inseamna ca suntem pe placul lui Dumnezeu.

In concluzie, atunci cand vorbim de preot, nu trebuie sa avem in vedere doar familia sau parohia, ci familia si parohia.

Adrian Cocosila

14 Martie 2023

Vizualizari: 2788

Voteaza:

Familia si parohia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE