Horoscopul

Horoscopul Mareste imaginea.

Zilnic, omul este dornic de fraze de genul "Venus este o companie foarte placuta, atrage oameni agreabili in anturajul dumneavoastra si va ajuta sa va relaxati. Ar fi bine sa petreceti timpul dumneavoastra liber in compania prietenilor...". Nu e deranjat de faptul ca in alta publicatie i se vesteste ca "Sunteti rau dispus, iar relatiile cu anturajul nu pot decurge fara probleme. Va nemultumeste tot ce se petrece in jurul dumneavoastra. S-ar putea sa puneti capat unei relatii, si nu la modul impulsiv in care o faci de obicei, ci categoric si fara regrete".

Sunt multi care afirma ca este indicat sa analizam mersul astrelor. In acest sens se invoca faptul ca magii nu ar fi descoperit locul nasterii lui Hristos, daca nu ar fi fost calauziti de stea. Insa, Sfantul Ioan Gura de Aur spune ca "N-a fost stea, ci o putere nevazuta care a luat chip de stea. Nu este vreo stea care sa mearga pe cer cum a mers steaua aceasta; noi vedem ca si soarele si luna si toate celelalte stele merg de la rasarit la apus; steaua aceasta, insa, mergea de la miazanoapte la miazazi, ca asa se afla Palestina fata de Persia. In al doilea loc, si din timpul in care s-a aratat, putem vedea ca steaua aceasta n-a fost una din multele stele. Nu se vedea noaptea, ci ziua in amiaza mare pe cand stralucea soarele. Steaua aceasta, prin marimea stralucirii sale, a biruit si razele soarelui".

Atat de necunoscut ii este omului viitorul, incat se misca foarte greu prin lume. Horoscopul ii devine un fel de carja, un obiect care ii da putere sa mearga. Asa se explica de ce omul nu iese din casa pana nu asculta sau citeste horoscopul. Pacat ca omul doreste sa se sprijine in ceva, care mai degraba il ajuta sa dea in gropi, in loc sa creada in Dumnezeu si astfel sa fie purtat pe brate de El.

Am intalnit persoane care marturiseau ca devin seducatoare atunci cand folosesc cuvantul astrologie. Spuneau ca devin in ochii celorlalti, persoana careia nu-i scapa nimic si pe care o poti intreba orice. Nu neg, se poate intampla acest lucru in conditiile in care te misti printre oameni care cred in orice.

Omul modelat de horoscop, uita ca tainele dumnezeiesti se descopera oamenilor pe masura cresterii lor duhovnicesti. E adevarat ca este destul de greu sa convingi o persoana sa renunte la horoscop, atat timp cat auzi "eu mi-am ales sotul cu ajutorul horoscopului si traiesc fericita alaturi de el, un "taur" atent si iubitor".

Cum ar fi sa nu-mi imbratisez copilul pe motiv ca astrele mi-au vestit ca trebuie sa fiu rezervat o zi? Sa renunt la casnicie invocand ca nu stiu cine a intrat in Saturn? Sa nu le mai vorbesc parintilor din cauza lipsei de compatibilitate intre unele corpuri ceresti? Sigur, se pot intampla si astfel de lucruri atunci cand mintea doarme.

Daca veti intalni oameni "dormind", va rog sa-i treziti.

Adrian Cocosila

Pe aceeaşi temă

04 Aprilie 2012

Vizualizari: 13066

Voteaza:

Horoscopul 0 / 5 din 0 voturi. 22 review utilizatori.

Comentarii (22)

  • Bogdan LucianPostat la 2010-10-21 22:59

    Am avut si eu obiceiul sa citesc horoscopul ...........dar mi-a trecut!........

  • Samy SamyPostat la 2010-10-21 14:13

    A fost o perioada cand citeam si eu horoscoapele, nu-mi lipseau, dar cu timpul am realizat ca sunt niste bazaconii si treptat am renuntat. Imi este draga totusi ideea ca toti avem acolo sus o stea, ceva simbolic si atat..... Va multumesc mult ptr articol....Doamne-ajuta

  • pop ovidiuPostat la 2010-10-21 13:35

    Multumesc pentru articol!.

  • florin moisiiPostat la 2010-03-24 23:50

    Bun articolul! Din pacate prin publicatii abunda subiectele, uneori dai cu ochii de ele cautand un articol si bietii oameni le citesc. Am citit si eu pana m-am convins ca de altfel ca si alte articole intra si asta in preocuparea unor oameni(castiga o paine - dar ce paine!). E o amagire, inselare, sarlatanie, spuneti cum doriti poate si mai dur, dar asta e! Si atentie sa fim treji, sa nu mai dormiti. "Privegheati si va rugati..."

  • Vasa NastaPostat la 2010-03-01 17:35

    Nadejdea mea este Tatal, Scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Duhul Sfant, Treime Sfanta Slava Tie ! Amin.

  • geanina daniela donisan Postat la 2010-02-23 08:51

    Foarte bun articolul despre horoscop.

  • Nora ParleaPostat la 2010-02-22 23:38

    Eu zic asa: nimic din ce a lasat Dumnezeu sa existe nu e degeaba...Semnele zodiacale presemne ca au insemnat ele ceva in istoria religiei de vreme ce sunt pictate chiar in pridvorul Sucevitei. Veti gasi, de asemenea aceste semne chiar pictate in bisericile vechi, in jurul intrarilor. De mica m-am intrebat de ce este asa si nu am gasit raspuns. Oricum nimic nu este creat la intamplare, cred ca ati observat, perfectiunea Creatiei exista si cred cu sinceritate ca astrele fac parte din Creatie. Nu au cum sa nu ne influenteze. Acum: nu cred ca omul poate stapani inca secretul acestor influente in totalitate, fiindca nimic din ce e divin nu cunoastem cu adevarat.

  • elena vilaPostat la 2010-02-22 22:08

    Buna seara ! Mi-a facut tare bine acest articol.Problema "trezirii"celor adormiti nu se poate pune...,nu vedeti ca si cei din fruntea noastra dorm...? Nu vedeti ca toata lumea face ce vrea? Clasati horoscopul in familia sedativelor si substantelor stupefiante,ca nu gresiti........!Cine ne mai poate lecui,in afara de Tatal cel Ceresc ? Doamne Dumnezeule,ajuta-ne sa iesim la LUMINA ! Amin.

  • Georgeta SmedescuPostat la 2010-02-22 21:19

    Multumiri pt articol!

  • Georgeta SmedescuPostat la 2010-02-22 21:18

    Multumiri pt articol!

  • Maria Fulea Postat la 2010-02-22 21:07

    Daca tot a venit vorba despre horoscop, stie cineva de ce se folosesc semnele de la horoscop in sinaxarul din Ceaslov? Care este legatura intre acestea?

  • Sergiu Dema Postat la 2010-02-22 21:06

    "Elinii spun ca prin răsăritul, apusul şi prin conjuncţia acestor stele, a soarelui şi a lunii, se conduc destinele noastre. Cu aceasta se ocupă astrologia. Dar noi susţinem că ele sunt semne de ploaie, de secetă, de frig, de căldură, de umezeală, de uscăciune, de vânturi si de alte asemenea, dar nici într-un caz semne ale faptelor noastre, căci noi am fost făcuti liberi de Creator şi suntem stâpânii faptelor noastre. Dacă facem toate din cauza mişcării stelelor, facem cu necesitate ceea ce facem: iar ceea ce se face cu necesitate nu este nici virtute, nici viciu. Iar dacă nu am dobândit nici virtute, nici viciu, atunci nu suntem vrednici nici de laude, nici de pedepse. Dumnezeu va fi nedrept dacă dă unora bunătăţi, iar altora necazuri. Apoi Dumnezeu nu va cârmui şi nici nu va purta grijă de făpturile sale, dacă toate se conduc şi se produc din necesitate. De prisos va fi raţiunea noastră, căci nu suntem stăpânii nici unei fapte si în desert deliberăm. Dar negreşit raţiunea ni s-a dat în scopul deliberării; pentru aceea tot ceea ce este raţional este si liber. Noi spunem că stelele nu sunt cauza celor care se întâmplă, nici a producerii celor care se fac, nici a distrugerii celor care pier, ci mai degrabă semne ale ploilor şi ale schimbării aerului. Poate că ar spune cineva că stelele, dacă nu sunt cauzele războaielor, sunt totuşi semnele lor. Calitatea aerului, însă, care rezultă din pricina soarelui, lunii si a stelelor, dă naştere într-un fel sau altul la diferite temperamente, stări sufleteşti şi dispoziţii. Dar stările sufletesti fac parte din actele care sunt în puterea noastră; căci atunci când se schimba sunt stăpânite si sunt conduse de raţiune." Sfantul Ioan Damaschin - Dogmatica

  • Maria AndreeaPostat la 2010-02-22 18:27

    Nu esti pacatoasa pt ca citesti horoscopul, ci daca il consideri drumul tau in viata! eu il citesc de ani de zile ca pe ceva divers - nu ma incred in asa ceva ci doar in Iisus Hristos. Exista o legatura clara intre natura si om! exista anumite "tipare" care se potrivesc in astrologie cu privire la oameni, cu toate ca fiecare este unic, si isi poate depasi conditia.

  • ionut anghelPostat la 2010-02-22 17:01

    Avand in vedere o prezentare intre amici poti spune da eu sunt taur,eu leu etc dar ca date calendaristice si amuzament insa in realitate ele tin de superstitii care vin majoritatea din perioada Daciei i.Hr...asemeni mersului cu capra sau ursu de anul nou si alte datine stravechi,ele nu tin de religie iar horoscopul sau superstitiile gen pisica neagra sunt prostesti si false total care sunt acaparate de majoritatea MASMEDIA.Daca crezi in Hristos este imposibil sa dai crezare acestor escrocherii pamantesti.Domnul nostru Iisus cat a stat pe acest pamant a dat oamenilor toate raspunsurile legate de om si suflet.

  • Alexandru Boris Postat la 2010-02-22 15:11

    Luna si Soarele sunt pentru popoare, nu si pentru Fii lui Dumnezeu (Biblia). Voi vorbi pe scurt, intr-un limbaj simplu, despre tehnologia stiintifica a influentei astrale. Gandurile noastre sunt emanate in spatiu cu ajutorul unor campuri magnetice generate de biocurentii din organism, produsi prin efecte chimice. Influenta astrala a aparut ca urmare a copierii atitudinii animalelor de catre oamenii primitivi si a reflectarii acesteia catre planeta noastra. Dualitatea sufletului nostru, remarcata de Pavel in Evrei sau de Ecclesiastul, este determinata organic de existenta unor bio-traductoare de camp magnetic, numite mitocondrii. Aceasta influenta este reala si actioneaza la nivelul traductoarelor biologice de camp magnetic din celulele corpului nostru, numite mitocondrii maternale, Eve mtDNA. Ea actioneaza la nivelul sufletului pamantean, asemanator cu al animalelor, determinand pur si simplu iesirile animalice ale oamenilor. Aceste campuri nu pot influenta sub nici o forma sufletul divin, conectat la corpul uman printr-un traductor biologic existent numai in coasta lui Adam (apendicele xifoid al sternului; acest traductor este prezent si la barbati si la femei, dar este numit Adam mtDNA, deoarece se transmite numai de la tatal natural). De aceea au spus profetii ca astrologia este pentru popoare. Cine crede in ea, va avea parte de jocul hazardat al astrelor, deoarece se va lasa dominat de impulsurile de moment pe care toti le primim celular. Cine crede in Dumnezeu isi va controla toate aceste porniri animalice, ale acestor mirifice animale prezente pe cerul nostru astral.

  • Alexandru RibalcaPostat la 2010-02-22 13:59

    pe bolta cereasca se afla intr-adevar constelatiile in forma de zodii , dar oamenii fac prea mult tam-tam pe seama acestora si se incred eronat in anumite preziceri care te indeparteaza de Dumnezeu... este destul de trist sa vezi atata lume care citeste horoscopul, apare pana si la stirile de dimineatza pe protv... :|

  • gabi andrei Postat la 2010-02-22 12:58

    Felicitari pentru articol!!!A trecut ceva timp de cand nu mai urmaresc astfel de prostii care-ti distrug sufletul si ma simt minunat.nimeni si nimic in lumea asta nu-ti poate purta de grija,decat Bunul Dumnezeu!!toate sunt in mainile Lui,cele Atotputernice.Dar ce te faci cand toate mucegaitele apar pe la televiziunile moderne si-ti dau lectii despre cum are sa decurga ziua ta,sau chiar saptamana,niste idioti,toti cei care cred in ce spun ele...

  • DUMITRU ALBUPostat la 2010-02-22 12:15

    ce pot spune niste astre, char daca poseda niste energii si transmit vibratii, ca de altfel orice creatie? Omul , creat de Dumnezeu, e mai atent lace transmte Dumnezeu sau la ce transmit astrele? Intrebare: de ce astrologii nu fac calcule pornind si de la alte planete care exista in sisteme ale galaxiei "caii lactee" sau din alte galaxii? Ma intreb daca le-ar ajunge o viata ca sa le studieze, fiind infinite. Si ma mai intreb de ce analizele lor difera, din moment ce planetele transmit aceleasi infomatii pentru toti? Sunt si astia ca adeptii reincarnarii: "calauze oarbe", cum spue Iisus Hristos.

  • leopoldina floreaPostat la 2010-02-22 12:04

    Mare pacat de faptul ca multi oameni se declara"raci", berbeci" etc, si nu CRESTINI. Nici o planeta nu ne poate guverna, soarta ne este ocrotita de Dumnezeu si ne-o croim singuri.Ferice de cei ce respecta poruncile Domnului.

  • Catalin CiobanuPostat la 2010-02-22 11:42

    Horoscopul .... magie pentru oamenii slabi. Recunosc ca am facut parte dintre ei. Mare greseala. Consider "horoscopul" o blasfemie. Sper sa nu fi fost prea dur. Niciodata nu este prea tarziu sa ne "trezim". Doamne - ajuta!

  • odetta fodorPostat la 2010-02-22 11:37

    am si eu obiceiul sa citesc horoscopul,dar dupa ce am citit acest articol ma simt ca o pacatoasa,asa e,daca ai credinta,ai un ajutor nesperat Multumesc

  • Catalina Alexandra RadianPostat la 2010-02-22 11:27

    Felicitari si multe multumiri pentru articol. Din pacate cine ar trebui sa-l citeasca, nu se afiliaza unui site, ca acesta, aflandu-se in starea de ''adormire''totala, vis-a-vis de aceste subiecte. Prefera intrigile de tot felul, mahalaua, unor informatii de spirit absolut necesare unui scop nobil, in viata. Cum oare putem lucra, in sensul trezirii acestora? Sunt surdo-muti!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE