Pacatul aduce suferinta, iar nu placere !

Pacatul aduce suferinta, iar nu placere ! Mareste imaginea.

Pacatul este calcarea Legii lui Dumnezeu. Prin pacat, omul refuza Legea lui Dumnezeu si isi creaza legi proprii. Omul ajunge sa nu mai creada in Dumnezeu, ci in sine insusi. Omul pacatos refuza sa-L mai vada pe Dumnezeu drept Stapan al vietii sale. Pacatul, deci, vine din necredinta si este o neincredere in purtarea de grija a lui Dumnezeu. Prin pacat, omul se indeparteaza de Dumnezeu, pe care-L dispretuieste prin ignoranta.

Cu fiecare pacat ne indepartam tot mai mult de Dumnezeu si ne apropiem tot mai mult de diavol. Cea mai mare viclenie a diavolului este aceea ca-l face pe om sa creada ca el nu exista. Diavolul este "tatal minciunii" si "izvorul tuturor rautatilor". Ca un spion, diavolul sta ascuns si-l manipuleaza pe om astfel incat acesta sa se creada liber. De fapt, in spatele fiecarui pacat sta un impuls al diavolului. Patimile sunt duhuri necurate care-l stapanesc pe om. Omul patimas este inrobit si nu cunoaste libertatea. Doar in Dumnezeu exista libertate.

Cand savarsim in mod repetat acelasi pacat, ne aflam inrobiti de catre un anumit diavol (duh necurat, patima). Scapam din robia unei anumite patimi in masura in care ne recunoastem slabiciunea (cu smerenie) si scoatem la lumina (ne spovedim) duhul necurat care ne pandeste cu ura, spre a ne impinge in cuvinte si fapte rele. Pocainta ne vindeca trecutul, iar dorinta de indreptare (marturisirea pacatelor) ne lumineaza prezentul.

Pacatul stramba toate lucrurile lui Dumnezeu. Tot ce a creat Dumnezeu, diavolul cauta sa strice. Exact acest lucru face pacatul. Tot pacatul strica mintea, imbolnaveste trupul, rupe familia, distruge natura si lumea toata. Prin natura lui, pacatul distruge si naste suferinta.

Fiul lui Dumnezeu s-a intrupat si s-a rastignit pentru a ridica neamul omenesc din robia pacatului. Omul nu se putea ridica singur. Nici astazi omul nu poate scapa singur din robia unei patimi, ci numai cu ajutorul lui Dumnezeu. Cu fiecare pacat Il rastignim din nou pe Mantuitorul Iisus. Prin pacatele noastre, Mantuitorul simte din nou piroanele, sulita si spinii. Acum, insa, acestea nu mai sunt batute de cei ce-L defaimau si strigau: "Sa se rastigneasca! Sa se rastigneasca!" Acum ele ii sunt administrate de cei ce spun ca se incred in El, ca-I urmeaza poruncile si ca-L iubesc. Acum Il scuipa in fata cei ce sunt botezati, acum cununa de spini I-o pun cei ce se numesc crestini, acum Ii dau palmele, acum Ii bat piroanele, acum Il impung cu sulita, cei pentru care El a suferit batjocoriri si batai si pentru care Si-a varsat sangele Sau pe Golgota, pentru ca sa-I faca fii ai lui Dumnezeu, pentru ca sa le deschida Raiul, ca sa sfarme moartea si sa darame Iadul.

Pacatul aduce suferinta, iar nu placere !

Fiecare pacat distruge si aduce suferinta in viata omului.

Placerea a fost creata de Dumnezeu, iar nu de diavol. Placerea a fost creata de Dumnezeu spre odihna si bucuria omului, insa diavolul a folosit-o cu rautate, facand din ea un ambalaj de suprafata al tuturor ispitelor sale. Astfel, orice pacat promite o placere, insa placerea tine prea putin, dupa care vine suferinta.

Toata stradania diavolului este ca sa desfaca dragostea sufletului nostru de Dumnezeu si sa o lege de orice altceva, in afara de Dumnezeu. Diavolul cauta sa scoata placerea din conditia ei normala, tragand-o spre forme cat mai nefiresti si cat mai urate de Creatorul ei. Neputand oferi nici o placere autentica, diavolul cauta sa anuleze adevaratele placeri, oferite de Dumnezeu, punand in locul lor fapte neplacute, imbracate insa in haine placute (ispitele).

Placerea de a manca, placerea de a bea si placerea apropierii trupesti (intre soti), precum oricare alta placere din viata omului nu sunt decat tot atatea prilejuri de a trai bucuria crestina si de a ne manifesta recunostinta fata de Creator. Toate aceste placeri sunt si raman nevinovate, cat timp le primim cu multumire si nu ne inrobesc, despartindu-ne de Dumnezeu.

Iulian Predescu

Pe aceeaşi temă

16 Martie 2014

Vizualizari: 1285

Voteaza:

Pacatul aduce suferinta, iar nu placere ! 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE