Raiul in care am fost

Raiul in care am fost Mareste imaginea.

Acesta este titlul cartii ce s-a nascut si a crescut pe acest site. Povestirile postate pe site, citite si comentate de prieteni dragi, reluate, cizelate si prelucrate alaturi de multe altele pe aceiasi tema - copilaria -, alcatuiesc aceasta carte. Este o intoarcere miraculoasa in timp, prin anii 55-60. Sunt vremuri indepartate, impregnate de mireasma vremii de mult trecute, cand oamenii erau aproape de natura care le oferea aproape toate cele necesare traiului.

Am trait acele vremuri si prin aceste povestiri as dori sa redonez celor tineri ceva din autenticitatea si frumusetea unei vieti in mijlocul naturii si a unei copilarii din care, in mod fericit, lipsesc toate cele de astazi, fara de care aproape ca nu ar putea sa traieasca nepotii nostri sau copii vostri.

M-am intors cu strangere de inima si de lacrima in locurile dragi din care amintirea a pastrat doar ce a fost frumos si le-am redat asa cum am simtit, simplu, natural si foarte sincer, incercand sa fiu din nou copilul fericit si lipsit de griji de odinioara.

Este o carte de suflet si pentru suflet, in care amintirea locurilor unde am copilarit ia uneori forma unei muzici line, placute, care, fara a face nici un efort, transforma descrierile cadrului natural intr-o proza poetizata.

Aduc, pe aceasta cale, multumiri celor care au fost cu sufletul alaturi de mine, dar si celor care m-au sustinut material, pentru ca postarile de pe un simplu topic de pe forum sa se transforme, miraculos, intr-o carte ce poate fi citita atunci cand esti obosit de orele pertecute in fata monitorului sau cand te-ai oprit sa te odihnesti pe un petic de iarba.

Va invit acum, in prag de primavara, sa mergeti  impreuna cu mine in "Raiul in care am fost" cei tineri, plini de curiozitate, iar cei de varsta mea, cu nostlgie si cu o lacrima de dor in coltul ochiului, alaturi de un  zambet de aducere aminte.

Dorina Stoica

Despre autor

Dorina Stoica Dorina Stoica

Senior editor
88 articole postate
Publica din 27 August 2009

Pe aceeaşi temă

02 Aprilie 2012

Vizualizari: 1337

Voteaza:

Raiul in care am fost 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

raiul scara raiului

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE