Sa nu mai vrei dreptate

Sa nu mai vrei dreptate Mareste imaginea.

In relatia noastra cu semenii apar uneori neintelegeri care duc la certuri. Cand cineva se comporta urat cu noi, nu trebuie sa-l dispretuim sau sa cautam sa ne certam cu el. Trebuie sa cugetam smerit. Iar smerita cugetare sta in a ne spune: "Acesta se comporta astfel din cauza pacatelor mele. Eu il influentez negativ si el se comporta asa din cauza caderilor mele". Cugetand astfel, vom avea toate sansele sa-l castigam pe cel care ne face rau. Iubirea lui Dumnezeu se va revarsa in noi si astfel vom ajunge sa-l iubim, dupa cum il iubeste Dumnezeu.

Chiar daca in mintea noastra o sa mai apara fapta sa rea, vom avea puterea prin harul lui Dumnezeu sa nu-l mai vedem pe acela vinovat cu nimic. Iar acest lucru e dovada faptului ca nu mai cautam dreptate, ci doar iubire. Si prin aceasta cautare il vom face si pe cel care ne-a gresit sa se simta iubit.

Dimpotriva, daca nu avem iubire in noi, iar fapta semenului care ne-a gresit apare in mintea noastra dupa o vreme indelungata de uitare, ea aduce dorinta de razbunare si acuzare.

Sa nu pretindem dragoste de la ceilalti. Noi suntem datori sa-i indragim si numai asa, o sa vina un moment cand si ei o sa ne raspunda la fel.

Adrian Cocosila

21 Ianuarie 2020

Vizualizari: 3860

Voteaza:

Sa nu mai vrei dreptate 5.00 / 5 din 2 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • costel popescu Postat la 2016-08-12 15:02

    "Odată, un bunic i-a spus nepotului său că vrea să-i dezvăluie un mare secret. Despre ce este vorba bunicule?, a întrebat copilul foarte curios. În fiecare dintre noi există o luptă, spuse bătrânul, la fel ca bătălia dintre doi lupi. Un lup este rău, el este stăpânul invidiei, aduce cu sine gelozia, suferinţa, egoismul, ambiţia, minciuna. Celălalt lup este bun, el deţine cheile păcii, ale speranţei, ale adevărului şi bunătăţii, ale credinţei. Nepotul a rămas un pic confuz şi l-a întrebat pe bătrân: Bine, bine, bunicule, dar care lup va câştiga în final? Bătrânul a zâmbit şi a răspuns: Va câştiga lupul pe care îl hrăneşti." (Augustin Paunoiu)

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE