19 Septembrie 2011

Si a mers cu el. Si multime multa il urma pe Iisus Si Il imbulzea.
Si era o femeie care avea, de doisprezece ani, curgere de sange.
Si multe indurase de la multi doctori, cheltuindu-si toate ale sale, dar nefolosind nimic, ci mai mult mergand inspre mai rau.
Auzind ea cele despre Iisus, a venit in multime si pe la spate s-a atins de haina Lui.
Caci isi zicea: De ma voi atinge macar de haina Lui, ma voi vindeca!
Si indata izvorul sangelui ei a incetat si ea a simtit in trup ca s-a vindecat de boala.
Si indata, cunoscand Iisus in Sine puterea iesita din El, intorcandu-Se catre multime, a intrebat: Cine s-a atins de Mine?
Si I-au zis ucenicii Lui: Vezi multimea imbulzindu-Te si zici: Cine s-a atins de Mine?
Si Se uita imprejur sa vada pe aceea care facuse aceasta.
Iar femeia, infricosandu-se si tremurand, stiind ce i se facuse, a venit si a cazut inaintea Lui si I-a marturisit tot adevarul;
Iar El i-a zis: Fiica, credinta ta te-a mantuit, mergi in pace si fii sanatoasa de boala ta. (Marcu 5, 24-34)


Cand L-au vazut pe Iisus deci arhiereii si slujitorii au strigat, zicand: «Rastigneste-L! Rastigneste-L!». Zis-a lor Pilat: «Luati-L voi si rastigniti-L, caci eu nu-I gasesc nici o vina». Iudeii i-au raspuns: «Noi avem lege si dupa legea noastra El trebuie sa moara, ca S-a facut pe Sine Fiu al lui Dumnezeu». Deci, cand a auzit Pilat acest cuvant, mai mult s-a temut. Si a intrat iarasi in pretoriu si I-a zis lui Iisus: «De unde esti Tu?». Iar Iisus nu i-a dat nici un raspuns. Deci Pilat i-a zis: «Mie nu-mi vorbesti? Nu stii ca am putere sa Te eliberez si putere am sa Te rastignesc?». Iisus a raspuns: «N-ai avea nici o putere asupra Mea, daca nu ti-ar fi fost dat tie de sus. De aceea cel ce M-a predat tie mai mare pacat are». Deci Pilat, auzind cuvintele acestea, L-a dus afara pe Iisus si a sezut pe scaunul de judecata, in locul numit pardosit cu pietre, iar evreieste Gabbata. Si era Vinerea Pastilor, cam la al saselea ceas, si a zis Pilat iudeilor: «Iata Imparatul vostru». Deci au strigat aceia: «Ia-L! Ia-L! Rastigneste-L!». Pilat le-a zis: «Sa rastignesc pe Imparatul vostru?». Arhiereii au raspuns: «Nu avem imparat decat pe Cezarul». Atunci L-a predat lor ca sa fie rastignit. Si ei au luat pe Iisus si L-au dus ca sa fie rastignit. Si ducandu-si crucea, a iesit la locul ce se cheama al Capatanii, care evreieste se zice Golgota, unde L-au rastignit, si impreuna cu El pe alti doi, de o parte si de alta, iar in mijloc pe Iisus. Iar Pilat a scris si titlu si l-a pus deasupra Crucii. Si era scris: «Iisus Nazarineanul, Imparatul iudeilor!». Deci multi dintre iudei au citit acest titlu, caci locul unde a fost rastignit Iisus era aproape de cetate. Si era scris: evreieste, latineste si greceste. Si stateau, langa crucea lui Iisus, mama Lui si sora mamei Lui, Maria lui Cleopa, si Maria Magdalena. Deci Iisus, vazand pe mama Sa si pe ucenicul pe care Il iubea stand alaturi, a zis mamei Sale: «Femeie, iata fiul tau!». Apoi a zis ucenicului: «Iata mama ta!». Si din ceasul acela ucenicul a luat-o la sine. Dupa aceea, stiind Iisus ca toate s-au savarsit acum, ca sa se implineasca Scriptura, a zis: «Mi-e sete». Deci iudeii, fiindca era vineri, ca sa nu ramana trupurile sambata pe cruce, caci era mare ziua sambetei aceleia, au rugat pe Pilat sa le zdrobeasca fluierele picioarelor si sa-i ridice. Deci au venit ostasii si au zdrobit fluierele celui dintai si ale celuilalt, care era rastignit impreuna cu el. Dar venind la Iisus, daca au vazut ca deja murise, nu I-au zdrobit fluierele. Ci unul din ostasi cu sulita a impuns coasta Lui si indata a iesit sange si apa. Si cel ce a vazut a marturisit si marturia lui e adevarata; si acela stie ca spune adevarul, ca si voi sa credeti.“ (Ioan 19, 6-11, 13-20, 25-28, 31-35)

Sfanta Evanghelie dupa Marcu 5 (24-34)
Biblia audio
Biblia pentru copii

Afiseaza Calendarul Ortodox