View Single Post
  #102  
Vechi 24.04.2009, 00:37:47
C0rneliu C0rneliu is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 14.04.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 252
Implicit

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
mihai1991 nu mai e pe forum, deci nu pot sa raspund in numele lui; chiar daca as putea, n-as face-o, asa ca vorbesc in nume propriu.

1. Intrebarea dumneavoastra e inselatoare, deoarece in sub aspectul unei intrebari se ascunde un enunt: ca flacara respectiva nu da caldura. Contest acest fapt.
2. La fel, inca o intrebare inselatoare. Patriarhul si incaperea sunt controlati minutios inainte, dar cine-i controleaza pe cei ce controleaza? Oricine care are interes in perpetuarea unei eventuale fraude poate face rost de "controlori" corupti. Si-apoi, sunt nenumarate metode prin care pana si cei ce controleaza pot fi inselati.
Motivatie? Banii inchid multi ochi si multe guri. Si-apoi, puneti-va in locul patriarhului. Sa presupunem ca in ziua intronizarii afla ca totul este o farsa. Oricat de drept si de credincios ar fi, credeti ca ar putea iesi in fata oamenilor sa le spuna adevarul? Cred ca ce prezenti acolo l-ar linsa pe loc si in acelasi timp implicatiile pentru intreaga lume ortodoxa ar fi majore si pe termen foarte lung. Se stie temperamentul celor prezenti la mormant an de an. Au fost destule evenimente nefericite de-a lungul timpului acolo, de la imbulzeli la violente. Nimeni nu doreste ca acestea sa se repete.

Cred ca cei care au conceput initial "fenomenul" nici nu s-au gandit ce va fi peste cateva sute sau mii de ani, nici nu le-a pasat ce va fi peste atatea generatii. Daca este intr-adevar o farsa, este una pe care ortodoxia este nevoita sa o perpetueze, chiar daca au cele mai bune intentii.
1. De ce contesti acest fapt? Cum poti sa contrazici trairile a mii si mii de oamenii, multi dintre ei nefiind ortodocsi? Toti se prefac??? Tu chiar nu-ti pui intrebarea asta??
2. Daca e s-o luam conform logicii tale, ar trebui controlati si cei care ii controleaza pe cei ce-i controleaza, pe cei ce-i controleaza pana la al catalea nivel ca sa existe siguranta? C'mon, asta e de departe de a fi o argumentatie logica si valida! Chiar nu-ti dai seama, omule? Deja, cand spui de bani, tu uiti de toti ascetii care au trait doar cu posmagi si cu apa ani de a randul in pustie... si aceia au fost ortodocsi, si nu ar fi putut fi cumparati de nimeni, mai ales ca au avut de atatea ori intalniri cu Dumnezeu. Tu ai impresia ca cineva isi poate cumpara mantuirea cu banii?

Mai, omule iti repet: evreii ar fi cei mai interesati sa demaste o farsa. Si nu cred ca le-ar fi greu sa strecoare macar un om in acele mii de oameni... Tu ce crezi? Ar fi greu?
Si restul confesiunilor, care sunt atat de pornite in orgoliul lor, tu chiar ai impresia ca-i poti cumpara pe toti?
Incerci sa cauti raspunsuri, dar de fapt te izbesti de un zid foarte inalt de intrebari ilogice, la care ATENTIE, dai raspunsuri prin presupunere! Culmea, parca TU cautai explicatii logice!
Reply With Quote