Citat:
În prealabil postat de anna21
"Și întru nimeni altul nu este mântuirea, căci nu este sub cer nici un alt nume, dat între oameni, în care trebuie să ne mântuim noi." (Fapte 4:12)
Tot Noul Testament spune un singur lucru: ne mantuim doar prin Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.
Si tu vii si spui ca fiecare se mantuieste prin ce are? Adica jertfa lui Iisus a fost "optionala", ne puteam mantui si fara ea? Tu nu realizezi ce vorbesti?
|
Daca Dumnezeu hotara ca toti trebuie sa fie expusi la Invierea Mintuitorului fi sigura ca o facea(EL poate ABSOLUT TOTUL), si toti ar fi stiut de El indiferent in ce fund de pestera se afla sau pe ce liana se legana(IUBIREA LUI PENTRU OAMENI ESTE NEMARGINITA).
Iar daca a tinut ascuns acest lucru prin INCACCESIBILITATE la Evanghelii FII SIGURA ca asta inseamna ca acele sute de generatii de fundulete acoperite de frunze ne-expuse la Hristos s-au mintuit(sau ma rog ce cuvind or avea ei acolo in jungla) IN FELUL LOR:
Poate prin iubire si comunitate
Poate prin milostenie
Poate prin nastere de prunci
Poate prin facere de bine
Eu unul sunt convins de asta, ca Dumnezeu nu te lasa sa arzi daca iubesti si faci bine( aspecte esentiale pentru cresterea unui SUFLET INDUHOVNICIT) chiar daca nu ai citit nu stiu ce carticele scrise la 50 000 de km departare
2. Nu uita ca Sf. Pavel a fost si un mare diplomat si om politic. Sa nu uitam o clipa ca el cind a scris:
"Și întru nimeni altul nu este mântuirea, căci nu este sub cer nici un alt nume, dat între oameni, în care trebuie să ne mântuim noi." (Fapte 4:12)
el vindea Crestinismul, lucru foarte dificil de realizat. Oare crezi ca este intelept, strategic vorbind sa vinzi ceva la care amintesti si de alte "produse".
In nici un caz
Anna, tu acum esti de ceva vreme in America si banuiesc ca esti satula de reclame, insa daca urmaresti cu atentie vezi cum produsele se vind in detrimentul altora. Ai vazut cum gospodinele de3 la tv curata masa printr-o miscare violenta cu mina de zboara TOATA COMPETITIA
Asa se vind si noile religii
Denigrind pe altele.
Eu nu am nevoie sa fiu convins ca crestinismul este cel mai superior, pentru ca o stiu, si lucrez pentru el, insa sa nu uitam ce ti-am scris mai sus.
Si nu dispera, asa este in America la inceput, socant, te sperii si intrii in panica dind intr-un usor fanatism habotnic crerzind ca doar abordind aceasta atitudine rezolvi ceva, dar nu este asa si trebuie sa privim in jur si sa-i respectam pe cei diferiti, si crede-ma ca este cu muult mai bine decit de unde ai plecat si in timp ai sa te convingi si linistesti, mai ales daca vizitezi tara de citeva ori, ai sa te convingi...