View Single Post
  #35  
Vechi 28.07.2009, 00:52:31
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned
 
Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 721
Implicit Cine a fost Miron Cristea?

Intrebare: Cind ati venit prima data in contact cu Masoneria?
Raspuns: … Trebuie sa spun ca exista doua conditii esentiale pe care cineva trebuie sa le indeplineasca pentru a i se acorda intrarea in Masonerie. In primul rind e nevoie ca acela sa dea dovada de un nivel moral superior, iar in al doilea rind sa aiba o situatie materiala satisfacatoare. Si cred ca aceasta ar fi si oportunitatea perfecta pentru a repudia ideea foarte incetatenita conform careia Masoneria ar fi de domeniul trecutului. Nu e adevarat. Masonii si preotii au constituit majoritatea detinutilor sub comunisti. Am tinut sa va reamintesc aceasta pentru ca Biserica Ortodoxa a imbratisat intotdeauna Masoneria. Ginditi-va, de exemplu la patriarhul Miron Cristea, o mare figura istorica si, de asemenea, mason.

Intrebare: Pentru ca tot ati ajuns aici, as dori, ilustre Frate, sa dezvoltati acest subiect, al controversei Biserica – Masonerie, foarte des asumata.
Raspuns: Exista o indelungata traditie comuna Bisericii si Masoneriei care a inceput cu Rozcrucianismul si Templierianismul. S-a stabilit un cod foarte strict, o Masonerie crestina, din care toti facem parte pentru ca credem in Dumnezeu si juram pe Sfinta Biblie. In toleranta masonica Dumnezeu nu este numit in mod necesar Mahomed sau Isus Cristos. El este Marele Arhitect al Universului. Dumnezeu traieste in sufletele noastre. El este sprijinul prin care noi punem ordine in haos. Daca nu exista loc pentru Dumnezeu in inimile noastre, atunci haosul le va umple.

(Claudiu Ionescu, gradul 32, in interviu cu George Virgil Stoenescu, Mare Secretar General al Ritului Scotian Acceptat din Romania)



Last edited by orthodoxia.i.thanatos; 28.07.2009 at 03:14:22. Motiv: spelling
Reply With Quote