Subiect: Maica Domnului
View Single Post
Vechi 23.10.2009, 13:42:49
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Daca voi negati valabilitatea expresiei "nascatoare de Dumnezeu", atunci nu credeti in intruparea Lui Dumnezeu-Fiul ca Dumnezeu-Om, adica o singura Persoana cu doua firi, ceea ce este extrem de grav.
De unde ați dedus așa ceva? Consultați declarațiile oficiale ale Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea și veți vedea că adventiștii cred și în întruparea Domnului Hristos și în cele două firi ale Lui, ba chiar cred că Maria a fost fecioară și sfântă. Nu înțeleg de unde atâta dezinformare... Doar atât că nu suntem de acord cu numele de "Născătoare de Dumnezeu", acesta fiind un import din păgânism (la fel ca și Împărăteasa Cerului)

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Insusi Duhul Sfant a numit-o pe Maica Domnului imparateasa prin cuvintele psalmistului:

Psalmul 44, 11: Stătut-a împărăteasa de-a dreapta Ta, îmbrăcată în haină aurită și prea înfrumusețată.
Este pentru a 2-a oară când mă întâlnesc pe forum cu acest așa-zis argument. Argumentația este extrem de forțată, cum forțat este și textul Septuagintei și mai ales al originalului ebraic. Deși Psalmul 44 (45 în traducerile după originalul ebraic) are trimiteri mesianice (în special primele versete), el este de fapt un imn de căsătorie, care celebrează căsătoria unui rege cu o prințesă. Versetele 10 și 11 indubitabil se referă la o asemenea căsătorie, neavând nici o legătură cu Hristos și cu atât mai puțin cu maica Sa. Versetul 10, amintește de "țiitoare", iar versetul 11 de împărăteasa-mireasa. O aplicație a acestor versete la Hristos ar plasa automat pasajul respectiv într-un registru incestuos și blasfemiator. Sper că nu aveți o asemenea intenție. Renunțați urgent la acest "argument"!
Reply With Quote