Subiect: Despre Sabat
View Single Post
Vechi 17.12.2009, 12:11:17
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Iisus și Apostolii nu țin sâmbăta pământească și o dezleagă de mai multe ori.

Ioan 5.18 Deci pentru aceasta căutau mai mult iudeii să-L omoare, nu numai pentru că dezlega sâmbăta, ci și pentru că zicea că Dumnezeu este Tatăl Său, făcându-Se pe Sine deopotrivă cu Dumnezeu.

Ioan 9.16 Deci ziceau unii dintre farisei: Acest om nu este de la Dumnezeu, fiindcă nu ține sâmbăta. Iar alții ziceau: Cum poate un om păcătos să facă asemenea minuni? Și era dezbinare între ei.

Matei 12:1-6În vremea aceea, mergea Iisus, într-o zi de sâmbătă, printre semănături, iar ucenicii Lui au flămânzit și au început să smulgă spice și să mănânce.Văzând aceasta, fariseii au zis Lui: Iată, ucenicii Tăi fac ceea ce nu se cuvine să facă sâmbăta. Iar El le-a zis: Au n-ați citit ce-a făcut David când a flămânzit, el și cei ce erau cu el? Cum a intrat în casa Domnului și a mâncat pâinile punerii înainte, care nu se cuveneau lui să le mănânce, nici celor ce erau cu el, ci numai preoților? Sau n-ați citit în Lege că preoții, sâmbăta, în templu, calcă sâmbăta și sunt fără de vină? Ci grăiesc vouă că mai mare decât templul este aici.

Odihna cea adevărată și adevăratul Sabat era între ei(evrei),și se pregatea sa vină,dar din cauza invidiei și a învârtoserii lor nu au văzut de sâmbătă, adevărata odihna.Iisus Hristos este adevărata odihnă și adevăratul Sabat.Iar ei în loc să se bucure de binefacerile Lui, căutau pricină de învinuire, însă mai mare decât preoții care calcă sâmbăta se afla acolo,Hristos, și mai mare decât Templul.De aceia ei n-au intrat în odihna asta, care a venit duminca în ziua Învierii.

Matei 11:28-30"Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați și Eu vă voi odihni pe voi. Luați jugul Meu asupra voastră și învățați-vă de la Mine, că sunt blând și smerit cu inima și veți găsi odihnă sufletelor voastre.Căci jugul Meu e bun și povara Mea este ușoară".

Ioan 7.37 Iar în ziua cea din urmă - ziua cea mare a sărbătorii - Iisus a stat între ei și a strigat, zicând: Dacă însetează cineva, să vină la Mine și să bea.

Fără Hristos nu este odihnă, și fără Învierea Lui de morți nu am fi avut odihnă.Căci nu mă refer la odihna asta lumească, că asta era a oamenilor și o umbră a mântuirii, că nici iudeii nu au ajuns la odihna fără Hristos, ca să nu ia ei făgăduințele fără noi.Căci toți au asteptat făgăduința asta și mult s-au bucurat să vadă ziua Lui.Că a surpat pe Diavol și pe Moarte a călcat si a deschis porțile cele vesnice , porțile Raiului, care au fost închise de la căderea în păcat a protopărinților noștrii.Despre ziua asta a profețit si David înainte zicând : "Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul, să ne bucurăm și să ne veselim întru ea."(Ps 117:24) și Apostolul Pavel :

Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre".Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă.Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu. (Evrei 4)

1Corinteni 15:13-14 Dacă nu este înviere a morților, nici Hristos n-a înviat.Și dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este atunci propovăduirea noastră, zadarnică este și credința voastră.

Noi nu am rămas la umbre, ci am trecut mai departe.Dar voi nici măcar la umbra iudeilor nu sunteți , ci idolatrizați o zi.Căci nu știți de ce cinstiți sâmbăta, că evreii aveau motiv("eliberarea din Egipt" Deuteronom 5:15).Noi nu idolatrizăm o zi , nici măcar duminica , ci în fiecare duminica ne amintim de eliberarea din robia păcatului și a morții și de Domnul nostru Iisus Hristos, care a Înviat duminica.

2 Corinteni 5,17: Deci, dacă este cineva în Hristos, este făptură nouă; cele vechi au trecut, iată toate s-au făcut noi

Last edited by Danut7; 17.12.2009 at 12:20:11.