Citat:
Lory10
Daca Iisus a inviat in ziua dintai a saptamanii adica Duminica, ziua a saptea sau Sabatul cade Sambata.
Daca Sambata este semnul sau sigiliul lui Dumnezeu inseamna ca o zi opusa acesteia e semnul Fiarei.
|
Semnul sau sigiliul lui Dumnezeu este așa cum a dat Dumnezeu:
„Iar acestea toate s'au facut ca sa se plineasca ceea ce s'a spus de Domnul prin profetul ce zice:
Iata, Fecioara va purta in pantece si va naste Fiu si-L vor chema cu numele de Emanuel, care se talcuieste:
Cu noi este Dumnezeu.”
„Si iata, Elisabeta, rudenia ta, a zamislit si ea fiu la batranetea ei, si aceasta este a sasea luna pentru ea, cea numita stearpa.
Ca la Dumnezeu nimic nu este cu neputinta".
„Si ingerul Domnului le-a zis: "Nu va temeti. Ca, iata, va binevestesc voua bucurie mare, care va fi pentru tot poporul; ca'n cetatea lui David vi S'a nascut azi Mantuitor, Care este Hristos Domnul.
Si acesta va va fi semnul: Veti gasi un Prunc infasat si culcat in iesle".
...
Si, grabindu-se, au venit si au aflat pe Maria si pe Iosif si pe Prunc culcat in iesle. ”
„Si vazand ei steaua, s'au bucurat cu bucurie mare foarte.
Si intrand in casa, L-au vazut pe Prunc impreuna cu Maria, mama Sa; si cazand la pamant, I s'au inchinat; si deschizandu-si vistieriile, I-au adus daruri: aur, tamaie si smirna”
„Dupa cum este scris in profetul Isaia:
Iata, Eu il trimit inaintea fetei Tale pe ingerul Meu, care-Ti va pregati calea;
glasul celui ce striga in pustie: Gatiti calea Domnului, drepte faceti-I cararile, Ioan boteza in pustie, propovaduind botezul pocaintei spre iertarea pacatelor. „
„Deci i-au zis: "Cine esti?, ca sa dam raspuns celor ce ne-au trimis; ce spui tu despre tine insuti?"
El a zis: "Eu sunt
glasul celui ce striga in pustie: Indreptati calea Domnului!, precum a spus profetul Isaia". ”
Si aceasta este marturia lui Ioan cand Iudeii din Ierusalim au trimis la el preoti si leviti sa-l intrebe: "Tu cine esti?"
Si el a marturisit si n'a tagaduit; si a marturisit: "Nu eu sunt Hristosul".
Si ei l-au intrebat: "Dar cine esti? Esti Ilie?" Zis-a el: "Nu sunt". "Esti Profetul?" Si a raspuns: "Nu".
Deci i-au zis: "Cine esti?, ca sa dam raspuns celor ce ne-au trimis; ce spui tu despre tine insuti?"
El a zis: "Eu sunt
glasul celui ce striga in pustie: Indreptati calea Domnului!, precum a spus profetul Isaia".
Si trimisii erau dintre farisei.
Si l-au intrebat si i-au zis: "Daca nu esti tu Hristosul, nici Ilie, nici Profetul, atunci de ce botezi?"
Ioan le-a raspuns, zicand: "Eu botez cu apa; dar in mijlocul vostru Se afla Acela pe Care voi nu-L stiti,
Cel ce vine dupa mine, Carele inaintea mea S'a plinit si Caruia eu nu sunt vrednic sa-I dezleg cureaua incaltamintei".
Acestea se petreceau in Betania, dincolo de Iordan, unde boteza Ioan.
A doua zi L-a vazut Ioan pe Iisus venind catre el si I-a zis: "Iata Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridica pacatul lumii!
Acesta este Cel despre Care eu spuneam: Dupa mine vine un barbat Care inaintea mea S'a plinit, fiindca mai inainte de mine era.
Si eu nu-L cunosteam; dar pentru ca El sa-i fie aratat lui Israel, de aceea am venit eu botezand cu apa".
Si Ioan a marturisit, zicand: "Vazut-am Duhul ca pe un porumbel din cer pogorandu-Se si cum a ramas peste El.
Si eu nu-L cunosteam, dar Cel ce m'a trimis sa botez cu apa, Acela mi-a zis: Cel peste care vei vedea Duhul pogorandu-Se si ramanand peste El, Acela este Cel ce boteaza cu Duh Sfant.
Si eu am vazut si am marturisit ca Acesta este Fiul lui Dumnezeu".
A doua zi iarasi statea Ioan si doi dintre ucenicii sai;
si privindu-L pe Iisus, Care trecea, a zis: "Iata Mielul lui Dumnezeu!"
Si cei doi ucenici l-au auzit cand a spus acestea si I-au urmat lui Iisus.”
Iar pentru restul „tălmăcirilor” despre sânbătă sau sâmbătă, despre sabatul vechi și despre Duminică, iată, citește
aici. Deci voi tălmăcind pe dos, viceversa, vreți să aruncați bârna din ochiulhul vostru în curtea altora ca să puteți voi păpa liniștiți toate spurcăciunile mai puțin carnea aia de porc spinos, cu șoriciul gros, și la contraziceri mare tacticos-cos, dar unii exact așa cos, că toate le sunt cusute cu ață albă: „afară-i băruit sau popsit gardul și-năuntru... leopardul.”
Că iată că mulți au înlocuit și pecetea sfiintei cruci în lepădare de sine prin urmarea Domnului nostru Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu, cu pecetea fariseilor și saducheilor fățarnici și răpitori.
”Si apropiindu-se fariseii si saducheii si, ispitindu-L, I-au cerut sa le arate semn din cer.
Iar El, raspunzand, le-a zis: "Cand se face seara, voi ziceti: Va fi timp frumos, ca e cerul rosu.
Iar dimineata ziceti: Cerul e rosu-posomorat, asa ca azi va fi furtuna. Fatarnicilor, fata cerului stiti s'o talmaciti, dar semnele vremilor nu puteti.
Neam viclean si desfranat cere semn, si semn nu i se va da, fara numai semnul lui Iona". Si, lasandu-i, a plecat. ”
”Ca tot cel ce se va rusina de Mine si de cuvintele Mele in neamul acesta desfranat si pacatos, de acela si Fiul Omului Se va rusina cand va veni intru slava Tatalui Sau, cu sfintii ingeri".
...
Si dupa sase zile, Iisus i-a luat pe Petru si pe Iacob si pe Ioan, fratele acestuia, si i-a dus pe un munte inalt , ei intre ei.
Si S'a schimbat la fata inaintea lor; si a stralucit fata Lui ca soarele, iar vesmintele I s'au facut albe ca lumina.
Si iata, Moise si Ilie li s'au aratat vorbind cu El.
Si raspunzand Petru, I-a zis lui Iisus: "Doamne, bine ne este sa fim aici; daca vrei, voi face aici trei colibe: Tie una, si lui Moise una, si una lui Ilie".
In timp ce el inca vorbea, iata un nor luminos i-a umbrit pe ei; si iata glas din nor, zicand: "Acesta este Fiul Meu Cel iubit intru Carele am binevoit; de Acesta sa ascultati!"
Si auzind, ucenicii au cazut cu fata la pamant si s'au inspaimantat foarte.
Si Iisus a venit la ei si, atingandu-i, le-a zis: "Ridicati-va si nu va temeti!"
Si ridicandu-si ei ochii, nu au vazut pe nimeni, ci doar pe Iisus.
Si pe cand se coborau din munte, Iisus le-a poruncit, zicand: "Vedenia aceasta sa n'o spuneti nimanui pana cand Fiul Omului va invia din morti". ”
„Iar El le-a zis: "Bine a profetit Isaia despre voi, fatarnicilor, asa cum este scris:
Poporul acesta Ma cinsteste cu buzele, dar inima lui este departe de Mine;
dar zadarnic Ma cinsteste invatand invataturi care sunt porunci omenesti.
Ca voi, lasand la o parte porunca lui Dumnezeu, tineti datina oamenilor, spalarea urcioarelor si a paharelor si multe faceti asemenea acestora".
Si le zicea: "Bun de tot!, voi ati lepadat porunca lui Dumnezeu ca sa va tineti datina voastra!”
”Si a fost ca intr'o sambata - a doua dupa Pasti - El trecea prin holde, iar ucenicii Lui smulgeau spice si le mancau frecandu-le'n palme.
Dar unii dintre farisei au zis: "De ce faceti ce nu se cuvine a face sambata?"
Si Iisus, raspunzand, le-a zis: "Oare nici pe asta n'ati citit-o, ce a facut David cand a flamanzit, el si cei ce erau cu el:
cum a intrat in casa lui Dumnezeu si a luat painile punerii-inainte si a mancat si a dat si insotitorilor sai din ele, pe care nu se cuvine sa le manance decat numai preotii".
Si le spunea: "Fiul Omului este Domn si al sambetei!"
Si a fost ca in alta sambata a intrat in sinagoga si invata. Si se afla acolo un om a carui mana dreapta era uscata.
Iar carturarii si fariseii Il pandeau sa vada daca-l va vindeca sambata, ca sa-I gaseasca vina.
El insa le stia gandurile si i-a zis omului care avea mana uscata: "Ridica-te si stai in mijloc!" El s'a ridicat si a stat.
Iar Iisus le-a zis: "Va intreb Eu pe voi: In zi de sambata, se cuvine sa faci bine, sau sa faci rau?; sa mantuiesti un suflet, sau sa-l pierzi?"
Si privindu-i pe toti de jur-imprejur, i-a zis: "Intinde-ti mana!" Iar el a facut asa, si mana i s'a facut sanatoasa.
Ei insa s'au umplut de manie si se vorbeau unii cu altii ce sa-I faca lui Iisus. ”
”Numai dupa aceea le-a zis ucenicilor: "Sa mergem iarasi in Iudeea".
Ucenicii I-au zis: "Invatatorule, mai acum cautau Iudeii sa Te ucida cu pietre, si Tu din nou Te duci acolo?...".
A raspuns Iisus: "Nu sunt oare douasprezece ceasuri intr'o zi? Daca umbla cineva ziua, nu se impiedica, pentru ca vede lumina acestei lumi;
dar daca umbla cineva noaptea, se impiedica, pentru ca lumina nu este intru el".
Pe acestea le-a zis, si apoi le-a spus: "Lazar, prietenul nostru, a adormit, dar Ma duc sa-l trezesc".
Atunci I-au zis ucenicii: "Doamne, daca a adormit, va scapa".
Iisus insa vorbise despre moartea lui, dar ei credeau ca vorbeste despre adormirea prin somn.
Deci Iisus le-a spus atunci limpede: "Lazar a murit;
si Ma bucur pentru voi ca Eu n'am fost acolo, pentru ca voi sa credeti... Dar sa mergem la el".
Atunci Toma, cel numit Geamanul, le-a zis celorlalti ucenici: "Sa mergem si noi sa murim cu El!"
...
Iisus a zis: "Ridicati piatra!" Marta, sora mortului, I-a zis: "Doamne, de acum miroase, ca e a patra zi...".
Iisus i-a zis: "Nu ti-am spus ca daca vei crede, vei vedea slava lui Dumnezeu?"
Au ridicat deci piatra, iar Iisus Si-a ridicat ochii in sus si a zis: "Parinte, multumescu-Ti ca M'ai ascultat;
Eu stiam ca Tu intotdeauna Ma asculti, dar de dragul multimii care sta'mprejur am zis, ca sa creada ca Tu M'ai trimis".
Si zicand acestea, a strigat cu glas mare: "Lazare, vino afara!"
Si a iesit mortul, legat la picioare si la maini cu fasii de panza; si fata lui era infasurata cu marama. Iisus le-a zis: "Dezlegati-l si lasati-l sa mearga!"
Atunci multi din Iudeii care venisera la Maria si au vazut ce facuse Iisus, au crezut in El.
Dar unii din ei s'au dus la farisei si le-au spus cele ce a facut Iisus.
Atunci arhiereii si fariseii au adunat sinedriul si ziceau: "Ce facem, ca omul acesta face multe minuni?;
daca-l vom lasa asa, toti vor crede in el si vor veni Romanii si ne vor lua locul si neamul...".
...
Asadar, din ziua aceea au pus la cale sa-L ucida. ”