View Single Post
Vechi 29.03.2010, 10:54:14
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Din câte am citit în Sfânta Scriptura am putut vedea câteva scopuri ale vorbirii în limbi:

1. Cel care vorbește în alte limbi primește de la Duhul Sfânt cuvintele unei limbi străine necunoscute lui dar cunoscute de o parte a auditoriului lui. În general scopul este evanghelizarea.
Atunci de ce nu apare darul asta la penticostali cand se face evanghelizarea?

Citat:
2. Nimeni din auditoriu nu cunoaște limba vorbită. Este însă în biserică un creștin care are darul tălmăcirilor. El va tălmăci prin Duhul Sfânt în limba cunoscută de auditoriu. Scopul este zidirea, întarirea, încurajarea bisericii.
Ti-am dat exemplu de "talmacitori" care luati separati au "talmacit" aceasi vorbire in limbi in mod diferit.Deci si asta pica.

Citat:
3. Nimeni din auditoriu nu cunoaște limba vorbită. Nimeni din biserică nu are darul tălmăcirilor. Vorbitorul în limbi tace sau vorbește în limbi în așa fel încat să nu deranjeze pe nimeni. Scopul este zidirea, întărirea, încurajarea lui personală.
Eu am vorbit in limbi in particular si chiar daca nu am inteles ce am zis am primit un mesaj si mi-a fost data cu un scop.La tine si la voi nu este nici un mesaj.Pavel zice ca vorbirea in limbi zideste pe individ.Ori cum te poate zidi ceva ce nu are nici mesaj si nici scop?Ce fel de zidire ti-a dat?
Citat:
În ceea ce mă privește eu cred că există vorbire în limbi din următoarele surse:

A. De la Duhul Sfânt. Sfinții Apostoli și alți creștini de-a lungul secolelor, inclusiv astăzi.

B. Omul scornește o vorbire în alte limbi. Cred că se mai întâmplă din diverse motive, în special în unele cercuri penticostale.

C. De la diavolul. Multe cazuri prezentate din belșug in cele 277 de mesaje de pe acest topic:). Sunt convins de realitatea acestor cazuri.

Cum poti verifica din ce sursa vine vorbirea în limbi pentru mine e un subiect delicat.
Nu fac nici o aluzie dar afirm ca pentru multi crestini e foarte simplu: vorbirea in alte limbi e de la satana.
Exista vorbire in limbi de la Duhul Sfant, e posibil sa mai existe si astazi insa doar in cazuri izolate.Scopul primordial al acestui dar a fost atins : evanghelizarea.

Eu cred ca in multe cazuri la voi la penticostali vorbirea este o bolboroseala auto-impusa si fortata,ca doar cei care vorbesc in limbi sunt alesi si sigur mantuiti.Aceasta vorbire poate veni pe diferita "cai".De aici si aluzia cu satana.
Citat:
În ce ma privește cred că doar faptele unui om valideaza slujirea lui. Iisus spunea: „După roadele lor îi veți cunoaște.” Dacă în viața unui creștin se vede dragostea de semeni, are atitudini și fapte bune iar vorbele lui îl califică a fi un om al lui Dumnezeu, omul are roade bune.

Daca în loc de dragoste de semeni se vede dragoste de cultul lui si ură față de ceilalți, daca atitudinile, faptele, vorbele lui îl trădează că e departe de Dumnezeu, oricare ar fi slujirea lui, ea e neveritabilă.

Ai spus ca dupa roadele lor se vor cunoaste, bun.Asa e dupa roadele "darurilor" pe care le afirma.Ori judeca tu, care sunt roadele astea la vorbirea penticostala in limbi?

Nu mesaj, nu scop , nu indeletnicire.