Citat:
În prealabil postat de AlinB
Una e sa stii sa citesti, alta este sa poti sa intelegi.
Macar de cei 13 ar fi trebuit sa stii, de fapt au mai fost inca 70 la care s-au mai daugat cativa, dar asta doar cei din familie stiu, tu n-ai de unde.
http://ro.orthodoxwiki.org/Apostol
|
Eu am raspuns la citatele Mariei. Sunt scrisi mai multi apostoli in Biblie; si in ziua de azi mai sunt apostoli. Ce ar fi Biserica fara ei? Doar o ramasita a ceea ce a fost odata.
Citat:
Asta este varianta penticostala care dupa cum recunoaste chiar un istoric penticostal, leapada din invatatura protestanta "biblica" pentru a se adapta la mediul ortodox, cu alte cuvinte pentru a induce in eroare populatia ortodoxa.
La fel procedeaza si cu preotia inventand ceva ce nu exista ..o preotie sacramentala ca o prelungire a preotiei VT.
|
Give me a break. E doar parerea mea. Daca vrei sa discutam serios renunta la acuzatii de nesinceritate. Pana la urma si eu si tu suntem doar niste useri de forum. Si tu poti fi un jihadist sinucigas, daca o luam asa...
Citat:
În prealabil postat de AlinB
Interzice in mod expres ocultismul si alte proceduri vrajitoresti, din pacate intelegerea ta limitata face abstractie de un lucru pe care alti protestanti il cunosc cel putin in principiu - interpretarea trebuie sa tina de context.
Care este diferenta intre contextul VT si NT?
In VT:
1. Nu se cunostea soarta omului in vesnicie
2. Legatura dintre vii si morti era rupta asa cum omul era rupt de Dumnezeu
In NT:
1. Dumnezeu ne-a revelat soarta omului dupa moarte
2. Stim scopul vietii si soarta omului in vesnicie
3. Cei credinciosii sunt una in Hristos
.
|
Foarte frumos, dar asta nu schimba nimic. Dumnezeu a interzis comunicarea cu cei trecuti dincolo. Contextul si-l face fiecare dupa preferinte, deci nu se pune.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Last edited by Doriana; 04.05.2010 at 13:36:14.
|