View Single Post
Vechi 20.05.2010, 02:36:32
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Deci este mai bine in ortodoxie, cel putin cea romaneasca, unde vorba-vine, chemarea profetica (??) nu ar fi uitata. Ce sa mai spunem de cele 20 de milioane de avorturi in ultimii 20 de ani in Romania. Dupa socotelile mele asta inseamna ca putine sunt femeile care acum sa aiba pana in 50 de ani si sa nu fi facut macar un avort. Deci in general in Romania facem si avort, facem si voia noastra. Macar catolicii nu fac avort, dar fac si voia lor. Nu stiu unde e vina si ipocrizia mai mare. Am impresia ca la noi.
Discernamantul tau este cel putin indoielnic, avand in vedere ca tu compari mere cu pere si pana la urma tot dracu' iese in castig.

Adica pentru faptul ca ortodocsii strict nominali fac avorturi, Biserica e de vina ca nu a binecuvantat anticonceptionale cu obiectia ipocrita ca trebuie sa fie strict naturale.

Citat:
De ce sa ne ascundem dupa deget. In afara de cei care au 10-12 copii, toata lumea face anticonceptie intr-un fel sau altul. Macar sa o spunem pe nume.
Sa o spunem fara a cadea in boala generalizarii cum o faci tu.
Sa o spunem fara a cadea in pacatul de a considera asta un lucru bun si normal.

Citat:
Parintele Mihoc am impresia ca are mai multi copii si vine din familie numeroasa, deci isi permite sa fie dur pe subiectul asta. Bravo lui. Dar marea majoritate a ortodocsilor, preoti sau nu, nu au mai mult de 2 copii. Deci cum vine, aruncam vorbe grele asupra catolicilor, dar mai nimic asupra noastra, cand nu suntem cu nimic mai breji?
Exact. Este un om care imbina invatatura cu practica, deci nu exista nimic care sa-i poata fi reprosat nici cu una nici cu alta.

Conferinta a fost tinuta pentru ortodocsi, deci cei care au urechi de auzit sa auda.
Punctul referitor la catolici a fost pentru a ataca o mentalitate mai grava decat imoralitatea in sine, mai exact, necredinta (neincrederea in Dumnezeu) cu binecuvantare, care este o eroare grava pentru o institutie care aspira la titlul de "Biserica".
Mai grava decat doctrine relativ derizorii (cel putin fata de aspectul asta) ca infaibilitatea papala, purgatoriul, imaculata conceptie, etc.

Citat:
Cred ca in nici o tara catolica nu este avortul asa de raspandit ca in Romania.
Pai cred ca prin folosirea intensa a anticonceptionalelor s-ar putea ajunge la performante asemanatoare privind diminuarea avorturilor care se inscriu de altfel intr-un trend descrescator se pare tocmai din acest motiv,
Performante placute pentru ochii tai care refuza sa priveasca problema dincolo de aparente.
Mai urmeaza sa ceri ca Biserica sa binecuvinteze folosirea lor.
Sau macar a prezervativului.

Citat:
Ah, stai putin ca in Irlanda avortul nu e nici macar legal. In care tara ortodoxa nu e avortul legal? In toate este legal. Brava.
Poate nu stiai dar crestinismul este religia liberului arbitru nu a moralitatii impuse.
Dupa standardele tale si Ceausescu a fost un catolic convins sau cel putin un suflet pios, pentru ca a interzis avortul.
Brava.

Last edited by AlinB; 20.05.2010 at 02:43:06.