Subiect: Mortii
View Single Post
Vechi 18.06.2010, 21:53:19
vasinec7
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de gabriel 30 Vezi mesajul
iar in Noul Testament,Hristos ii zice talharului celui ce s-a pocait de pacate lui ca AZI va fi cu el in Rai.
Acea intamplare, cu promisiunea facuta talharului, demonstreza tocmai contrariul. Repostez o explicatie:

Domnul Iisus Hristos ii promite talharului de pe cruce: "Adevarat iti spun ca astazi vei fi cu Mine in rai" (vers 43). Inseamna aceasta ca talharul a ajuns in rai, in aceeasi zi, din punct de vedere cronologic? Nu. Dupa trei zile de la discutia cu talharul, Domnul Iisus Hristos inca nu se inaltase: "Nu ma tinea, i-a zis Iisus, caci inca nu M-am suit la Tatal Meu."(Ioan 20:17)

Cum se explica aceasta aparenta neconcordanta intre promisiunea facuta de Mantuitorul si ceea ce s-a intamplat de fapt? Sfanta Scriptura ne spune ca in moarte nu este " nici chibzuiala, nici stiinta, nici lucrare"(Eclesiastul 9:10 - am dat doar un singur exemplu). Cel ce moare nu are constienta timpului. Talharul mantuit stie doar ca a inchis ochii si, in clipa urmatoare i-a deschis in fata Mantutorului (la invierea mortilor), chiar daca intre aceste doua momente au trecut mii de ani. "Astazi vei fi cu Mine in rai" se implineste pentru talharul mantuit.

Dumneata ai o alta explicatie la faptul ca Domnul Iisus Hristos spune, intr-o zi, "astazi vei fi cu Mine in rai", iar peste trei zile spune "inca nu M-am suit la Tatal"? Daca insisti pe teoria sufletului nemuritor, Il faci mincinos pe Mantuitorul. Sau, poate vei vrea sa spui ca de fapt Mantuitorul a fost in rai cu talharul (in aceeasi zi in care a fost rastignit), dar Tatal nu era acolo.

Citat:
Īn prealabil postat de gabriel 30 Vezi mesajul
Dar poate cel mai deosebit verset,pe care (neo)protestantii il evita cu eleganta sa-l abordeze este cel referitor la pilda lui lazar si al bogatului nemilostiv.
Acolo ne sunt prezentate SPIRITELE sau SUFLETELE,si nu TRUPURILE celor 2.
Conform acelor versete,sufletele au constienta dupa moartea trupului,nu dispar in neant....
Acel fragment nu este ocolit de (neo)protestanti. Este foarte apreciat pentru invatatura lasata de Domnul Iisus Hristos in acea pilda. Acea invatatura o gasim concluzionata la sfarsitul pildei: "Dacã nu ascultã de Moise si de prooroci, nu vor crede nici dacã ar īnvia cineva dintre morti."

Dumneata folosesti aceasta pilda pentru a demonstra nemurirea sufletelor? Ce fel de suflete sunt acelea care au parti trupesti (degete si limba) si suferinte trupesti? Nu cumva puneti accentul pe ceva ce nu exista?
Reply With Quote