View Single Post
  #2  
Vechi 19.06.2010, 16:58:49
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.350
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirela0110 Vezi mesajul
Doamne ajuta.

daca cineva are probleme cu nervii, se enerveaza ffffff repede din orice si tipa (bine ca ii trece repede), persoana respectiva ce ar trebui sa faca ??? sa se duca la psiholog (nu il incanta ideea), ce sa faca sa se abtina? persoana respectiva vrea din tot sufletul sa nu se mai enerveze, dar in momentul in care se enerveaza uita de toate incercarile ei de a se abtine, ca si cum ar vedea negru in fata ochilor.... nu ii prea merge cu autoimpunerea, sau poate nu stie cum sa isi impuna, pentru ca in momentul in care se enerveaza numai la gandurile anterioare "daca ma enervez incerc sa ma abtin" nu se mai gandeste.

ce solutii exista ?? va multumesc
In primul rand sa vada la ce fel de stimuli reactioneaza astfel si sa inteleaga ce sentiment il face sa aiba o astfel de atitudine.
Poate are o nemultumire visavi de el insusi,se simte frustrat in anumite situatii si poate este un sistem de aparare.
Sa analizeze situatiile concrete in care are astfel de iesiri,sa isi aduca aminte cand au inceput si sa incerce sa coreleze obiectiv cu realitatea.
E posibil sa faca proiectii,adica sa suprapuna peste atitudinea cuiva atitudinea unei alte persoane care i-a facut rau in trecut si sa o interpreteze eronat.
Evident,psihoterapia ar fi ideala.
Deasemenea,trebuie sa ai in vedere un lucru:omul respectiv nu doar trebuie sa spuna ca vrea din vorbe sa se schimbe,ci chiar sa vezi prin fapte ca face totul posibil.
In caz contrar,daca nu isi doreste cu adevarat sa schimbe ceva,e o lupta in zadar,chiar si la psiholog daca ar merge si un chin pentru cei din jur,ca sa nu mai zic ca si pentru el.
Si la alimentatie ar trebui avut grija:fara nici un fel de cofeina (inclusiv Cola,care e o nenorocire) si o cura de calciu cu magneziu,zinc,D3 cateva luni ar ajuta.
__________________
Sa invatam de la ingerul nostru pazitor...http://www.youtube.com/watch?v=pG52f...&feature=share
Reply With Quote