Subiect: sotia lui cain
View Single Post
  #15  
Vechi 19.06.2010, 21:03:21
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.703
Implicit

Citat:
În prealabil postat de strajeru Vezi mesajul
Adam si Eva au avut 50 de fii si 50 de fiice. Cain a luat de nevasta pe sora sa. Casatoria nu era interzisa intre rude de gradul 1 pana la Avraam.
Va rog cititi si ce ne mai spun Sfintii nostrii Parinti, ce mai zice Sfanta Traditie(Hronograful lui Chedrinos) si parintii contemporani(Par.Cleopa).
Sfanta Scriptura spune clar ca Adam a avut fii si fiice. Cititi cartea facerii cum trebuie.
Am inteles deja ca forumul s-a transformat in loc de cearta, chat si loc de dat cu parerea. Insa daca tot ne dam cu parerea hai s-o facem cum trebuie,nu la modul dilentat si din auzite.
Sa ne documentam cum trebuie si dupa aia sa postam.
Nu ziceti ? :)

Adaug si eu ceva aici:
http://www.laurentiudumitru.ro/cain-casatorit-sora.php

S-a căsătorit Cain cu propria soră?
Cornel Dragoș
"Și-a cunoscut Cain pre femeia sa și zămislind ea a născut pe Enoh"
Teza creației, afirmată de religie și întărită de știința cea adevărată, susține că omenirea, în toată diversitatea ei, provine dintr-un singur om (monogeneză), față de evoluționismul care se bazează pe teoria poligenezei.
Dar, se va întreba critic un cititor: dacă Adam este obârșia tuturor (așa cum postulează Biblia) de unde a provenit soția lui Cain? Creștinii răspund: dintre fiicele lui Adam. Să urmărim argumentele. Cartea Facerii pomenește dintre copiii lui doar pe Cain, Abel și Set (Sith), deși aceștia au fost doar cei dintâi, urmându-le încă mulți alții. Mai târziu, în Facere 5, 4 se specifică faptul că Adam a trăit șapte sute de ani după nașterea lui Set, timp în care a născut fii și fiice. Trăind 930 de ani, primul om a primit porunca să crească și să se înmulțească, deci trebuie să fi avut zeci sau sute de copii. Cronograful (tradus din grecește de Pătrașco Danovici) aduce o precizare importantă: "Și i-au rămas pe urmă lui Adam treizeci de feciori și douăzeci și șapte de fiate (fete - n.n)". (volumul I, pag. 13)
Aceasta ne conduce la o altă întrebare: cum se face că s-a căsătorit Cain cu propria soră? Nu reprezintă o astfel de unire conjugală incest condamnat de pravila Bisericii Ortodoxe? Negreșit, evenimentele se petreceau la începutul vremurilor, când oamenii trăiau sute de ani și după o altă rânduială: "E vădit deci că omenirea era cu totul altfel decât așa cum o cunoaștem astăzi, chiar și trupește", sublinia ieromonahul american Serafim Rose continuând explicația Sfântului Ioan Gură de Aur din Omilii la Facere (Capitolul 20, versetul 1) - pag. 234. "Era la început și pentru că trebuia să se înmulțească neamul omenesc, s-a îngăduit să se căsătorească frații între ei". Să dăm, în continuare, cuvântul unui reprezentant al științei, biologul și geneticianul american A. E. Wilder-Smith. Cunoscutul autor al lucrării Omul- origine și destin afirmă că nu a existat nici o dificultate pentru Cain să se căsătorească cu una dintre surorile sale deoarece deteriorarea genetică imediat după creație ar fi fost mai puțin dominantă ca în prezent, iar consecințele endogamiei nu s-ar fi comparat cu cele ale unor astfel de uniri din zilele noastre.
Astăzi în laboratoarele din întreaga lume se practică pe scară largă încrucișarea selectivă de tipul frate-soră pentru producerea de animale de laborator. Atâta vreme cât nu avem de-a face cu gene regresive nedorite, fie de la frate, fie de la soră, nu pot apărea nici un fel de consecințe nefaste, iar rezultatul acestor încrucișări sunt rasele viguroase obținute. Se pare că și anumite case regale egiptene au întrebuințat același procedeu și au produs descendenți foarte fecunzi pentru dinastiile lor.
În perioada contemporană, cu pericolul regresivității la oameni, practica ar fi riscantă, putând provoca malformații la urmași. Dar, pe vremea lui Cain, căsătoria cu una dintre multele sale surori nu ar fi constituit nici o dificultate din punct de vedere genetic, neexistând decât o mică sau chiar nici o deteriorare a zestrei genetice de care să se teamă vreuna dintre părți.
__________________
Pe noi inșine și unii pe alții și toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm.
Reply With Quote