''
Este adevărat că Biserica noastră are mulți sfinți făcători de minuni, dar atât Evanghelia, cât și toată tradiția patristică ne învață să nu căutăm lucruri paranormale, semne și minuni, căci puțini au discernământul de a distinge care sunt de la Dumnezeu și care sunt de la diavol. Calea cea strâmtă și cu chinuri, recomandată de Evanghelie, este singura cale de mântuire. ''
Aici părintele Justin spune că minunile și semnele pot fi și de la Dumnezeu, căci mulți sfinți sunt făcători de minuni în numele Domnului dar tradiția ne învață să nu promovăm cărți care deschid căutarea lucrurilor paranormaele, semnele și minunile ci calea cea strâmtă și cu chinuri a Evangheliei care este singura cale spre mântuire. Deci suntem preveniți că foarte puțini au discernământul de a distinge scopul și sensul minunilor, și de unde vin ele, de la diavol sau de la Dumnezeu sau de la omul împătimit plin de născoceli și închipuiele folosite pentru satisfacțiile păcătuirii îngâfătoareoare...oare.
''Dar noi, pentru că dorim o viață cât mai comodă, apelăm la astfel de falși făcători de minuni, care apropie credincioșii mai mult de diavol decât de Dumnezeu.''
Aici este arătată vina comodității, nărav care apelează la astfel de falși făcători de minuni adică de vrăjitorii paranormali și preoții ortodocși luciferizați era vorba, putându-se bănui că și părintele Gabriel era un făcător fals de minuni, întrucât cartea era despre el.
O carte de acest fel este și cartea părintelui Gabriel apărută la editura Credința strămoșească, o carte care ar trebui arsă, precum cărțile eretice.
Dar nu este vorba de el ci de cartea de acest fel, deci aici ni se arată că autorii cărții sunt principalii vinovați și ei sunt mustrați, pentru că au scris o carte de acest fel. Dar aici apare confuzia ca și cum ar fi a părintelui Gabriel, ca și cum el ar fi scris-o, dar ea, cartea, este scrisă de alții, și e clar că părintele Justin se referea la titlul ei „Părintele Gabriel - Un om îndumnezeit prin Har” în sensul că Harul Credinței credincioase, a unui părinte ortodox, a unui slujitor al Domnului nu se poate evidenția prin argumentele minunilor și semnelor ori lucrurilor paranormale cu care te lauzi tu ca autor al lor pentru aprecierile oamenilor aplaudaci la orice grozăvie ci astea sunt cărți eretice care stârnesc dorința de putere spre a săvârși și tu minuni și semne sau să apelezi la vrăjitori ca apoi lăudându-te cu ele să crezi că sunt un rod al Harului, când defapt sunt vrăjitorii satanicești care te umplu de mândrie și lăudăroșenie și nebunie. Deci cărți din astea trebuiesc arse căci derutează pe credincioșii care din comoditate așteaptă să moștenească Împărăția Cerească în chip lumesc, adică să primească puteri de la mamona omida care la moarte lasă toate puterile ei momidei junioare, așa asemănător precum a lăsat sfântul Ilie ucenicului său puterea sa, doar că aia a fost dublată, de Dumnezeu, și apoi merge mamona momida de se spovedește de frică să nu ajungă în fundul iadului, după o viață de prezicătoare și vrăjitoare în care a stat noaptea călare pe coada de mătură... iar la cozile lor aveau capete... capete de acuzare sau de viclenie ca să te atragă sî cazi în ispismurâcă.
Nădăjduim ca editura Credința strămoșească să-și recunoască vina de a se folosi, fără acordul nostru, de numele mănăstirii Petru-Vodă și al altor persoane implicate, fără nici un temei – cum ar fi numele părintelui Nicolae Tănase, care de asemenea nu a avut nici o legătură cu această carte -, și să-și retragă cartea de la vânzare, iar pe viitor să fie mai atent în cercetarea materialelor primite“.
Protos. Justin Parvu
Deci vina clară este pusă în seama editorului care au scos o carte sub numele mănăstirii Petru Vodă dar fără acordul lor și fără ca cineva să aibă cunoștiință de aceasta.
În concluzie: părindele a vorbit despre duhul ce reiese din carte și se lipește de inima ta dacă o citești fără discernământ, căci te atrag minunile, semnele, vrăjelile, puterile din comoditate, și despre unii preoți din BOR înzestrați cu acest nărav luciferic, și se poate bănui că preotul Gabriel era unul dintre acești preoți ce săvârșea minuni și semne care erau fie de la diavol, fie de la Dumnezeu fie de la patimile și năravurile omului. Dar este clar că nu preotul Gabriel a scris această carte.
Deci rămâne de cercetat care sunt învățăturile și sfaturile promovate de părintele Gabriel ca să vedem dacă făcea parte dintre preoții care deschideau cartea sau preziceau mincinos sau care sunt minunile și semnele și spre credință în ce și în cine ne îndreptau ele ca să urmăm pe cine, pe Iisus Hristos sau răutățile duhului rău și păcătos. Rămâne ca să cercetăm dacă suntem interesați de aflarea Adevărului. Cine l-a iubit sigur o să afle Adevărul.
Iar că un ucenic a avut un vis prin care se arăta cum părintele Gabriel a urcat o scară de lumină în spirală până la Cer, și apoi a aflat ucenicul că părintele murise, nu sunt în măsură să judec eu visul acelui ucenic dar visul alături de faptele părintelui și de vorbele sale și de dragostea și sinceritatea lui ne pot spune câte ceva despre faptul dacă a fost sau nu un om îndumnezeit prin HAR, căci din cartea respectivă, dacă citim, e clar că ne ispitim căci este scrisă în duh eretic de lăudăroșenie satanicească deci fără binecuvântare și fără cunoștiința celor din mănăstire care pare că ar fi promovat-o dar defapt nu ei au dorit publicarea ei.
Despre părintele Gabriel am găsit un
site înțesat de minuni și semne și învățături. Ceea ce șochează este
portul alb de deasupra exact ca un medic sau ca un patriarh fără culion. Rămâne de cercetat mai în amănunt dacă cu belzebul scotea pe draci sau dacă cu lucifer făcea minuni și semne acest preot ortodox sau poate Harul îl folosea ca să se laude pe urmă cu puterile sale. Dar nici o
împărăție care vrea să dăinuie nu se dezbină pe ea însăși. Deci dacă chiar slujea pe Hristos și dovezile abundă pe site, și folosea toate spre smerenie întru numele Domnului, cum atunci a slujit
satanei? Căci iată că a murit cu 4 ani înainte de a apare o carte despre el scrisă de niște monahi și monahii, scrisă în
duh eretic. Eu nu știu de el nimic și am analizat textul nu ca să-l apăr sau să-l acuz ci doar ca să-i răspund MM la ispitirile cu care vine să se distreze pe aici ca să hulim și noi împreună cu ele, cu lingvistele lui pește prăjit de
ursoaica păcălită de vulpe. Dar mă mir și eu de puterile Harului dăruite acestui tânăr preot. ''Minuni mai mari decât acestea veți vedea'', ceva de genul acesta le spunea Domnul Iisus Hristos ucenicilor Săi, martori la numeroase Sale minuni și semne dăruite de Dumnezeu Lui și credincioșilor Săi înainte de răstignire și apoi ucenicilor după înălțarea la Cer a Domnului. Probabil
pisma o fi și ea un motiv pentru care orice minune o punem pe seama celui rău și plin de pootoareoare...oare? ca să ce, păi ca să hulesc și să păcătuiesc... firește și apoi să mă milostivesc în deșerți ca să-i atrag și pe alții ca să se ''bucure'' în baaltă împreună cu
mineteresul meu viclean... că
altfel cum? Altfel
numai așa.