Va marturisesc eu din experienta mea personala. Sper sa ma ierte Dumnezeu pentru toate ratacirile mele printre care as enumera si reiki. Numai duhovnicul meu minunat pe care l-am gasit m-a salvat. Mi-am dat seama de propria mea nebunie dupa un timp de la spovedanie si dupa cateva luni de citit zilnic dimineata si seara rugaciunile din canon si aici ma refer in special la Paraclisul Maicii Domnului.
Voi degeaba ii spuneti lui Haitchi parerile voastre, ea nu o sa priceapa nimic daca nu-i deschide Dumnezeu ochii prin marea Lui mila. Degeaba! Va spun, totul e zadarnic! Eu ma razvrateam impotriva tuturor acestor "ingusti la minte" si "habotnici" cum ii numeam eu atunci. Duhovnicul meu e un om absolut minunat, m-a condus bland si incet pana in punctul in care am vazut cata nebunie era in mine, el nu mi-a zis decat atat atunci "dracii astia nu te vor lasa asa de usor", atunci nu prea am inteles ce a vrut sa spuna, de fapt nici nu intelegeam unde gresisem, ce facusem asa de rau? Aveam o gramada de diplome, toate gradele de initiere in usui reiki si karuna (grad de maestru), grad IV intr-o tehnica de yoga care foloseste energia universala, initiere in kundalini yoga si cate altele ca nici nu vreau sa va mai fac capul patrat....
Dupa acea spovedanie am aruncat cartile de yoga, de reiki, de bioenergie si am rupt toate diplomele mele de maestru dorind sa incep o viata noua. Simteam ca e ceva in neregula, simteam ca perioadele acelea de fericire erau artificiale, era un extaz fals.
Ma caiesc pentru toti anii pierduti in aceste minciuni, mi-am deteriorat atat sanatatea fizica cat si cea psihica dar Dumnezeu e mare si milostiv, "m-a scos din groapa ticalosiei si din tina noroiului si a pus pe piatra picioarele mele si a indreptat pasii mei", Slava Domnului ca a auzit rugaciunea mea din buze necurate, rugaciune pe care o faceam ca pe o ascultare de duhovnic ca in capul meu nimic nu se lega, nimic nu intelegeam... Tarziu, dupa mult timp am inteles traind in mod ortodox ca harul a fost cu mine, harul a lucrat in mine, om bolnav si netrebnic si m-a saltat si m-a scos din nebunie.
Cui sa povestesc eu despre toate acele inselari? Cine m-ar asculta? cand eu insumi am fost intr-o groaznica inselare. E greu fratilor.... greu, eu in prostia mea Il cautam pe Dumnezeu si cautam binele, poate asta a cantarit in Ochii Lui Dumnezeu de S-a milostivit de mine.
Dumnezeu sa ne miluiasca pe toti!
|