View Single Post
  #4  
Vechi 16.09.2010, 01:48:36
paradosis paradosis is offline
Banned
 
Data înregistrării: 18.07.2010
Mesaje: 141
Implicit Alte cuvinte de invatatura ortodoxa

“Atunci când episcopii predică eresul în public, în acest caz ei pot fi numiți falși-episcopi, iar toți cei ce se îngrădesc pre sine de acești falși episcopi nu numai că nu sunt supuși certării, ci din contră, merită cinste.”(Canon 15, Sinod I-II).

“Sinodul nu este aceasta: să se întrunească simplu ierarhi și preoți, chiar dacă ar fi mulți; ci să se întrunească în numele Domnului, spre pace și spre păzirea canoanelor… și nici unuia dintre ierarhi nu i s-a dat stăpânirea de a încălca canoanele, fără numai să le aplice și să se alăture celor predanisite, și să urmeze pe Sfinții Părinți, cei dinaintea noastră… Sf. Ioan Gură de Aur a spus deschis că dușmani ai lui Hristos sunt nu numai ereticii, ci și cei aflați în comuniune cu ei.

Avem poruncă de la însuși Apostolul Pavel ca, atunci cînd cineva învață ori ne silește să facem orice alt lucru decît am primit și decît este scris de canoanele Sinoadelor ecumenice și locale, acela urmează a fi osândit, că nefăcând parte din clerul sfințit. Nici un sfânt nu a încălcat legea lui Dumnezeu; dar nici nu s-ar fi putut numi sfânt, dacă ar fi călcat-o…” (Sf. Teodor Studitul, Migne, PG Epistola II.81)

Last edited by paradosis; 16.09.2010 at 01:51:10.
Reply With Quote